IMG_0606

Frykter for hestegården

Viksemarka hestegård er i økonomiske problemer. Nå frykter Viksemarkas Venner at de må legge ned driften.

HAUGESUND: Hestegården nord i Haugesund tar i dag i mot dyr som blant annet har opplevd omsorgssvikt fra tidligere eiere. Disse ville ellers ha blitt avlivet. I dag er det 32 hester på gården. Gården er det eneste av sitt slag i Norge.

– Vi bruker i dag rundt 1 million kroner på fòr til dyrene hvert år. Nå har vi en regning på 150.000 kroner som står ubetalt.Hvis vi ikke får inn pengene må vi i verste fall legge ned driften, sier styremedlem i Viksemarkas venner, Siri Vikse.

Mye av aktiviteten på gården drives i dag på dugnad.  Gjennom innsamlingsnettstedet bidra.no håper nå støtteforeningen å få inn kjærkommen kapital. Rensponsen har ikke latt vente på seg.

– Vi har fått inn flere titalls tusen allerede, og vi er takknemlige for alle bidrag, sier Vikse.