Foto: Ut i det fri
Foto: Ut i det fri

Folketoget i kupert terreng

I morgen er det 17. mai i byheiene. Fjellaget toger innover med flere hundre turgåere i følget.

TURMARSJ: I år er det jubileum, det er 25. gangen Haugesund Fjellag arrangerer Håvåsturen. Turmarsjen er overkommelig for de fleste, med sine 7 kilometer i ikke altfor krevende terreng.

Første søndag etter påske er fast marsjdag. Turen pleier å trekke mye folk i godt vær, deltakerantallet har variert mellom 150 og 900. I løpet av de 24 første årene har nesten 5000 forskjellige personer gått turen en eller flere ganger.

Inne på Håvåshytta i Tysvær deles det ut medaljer, trefat og krus til de som har tatt turen 5, 10 og 20 ganger. Veteranene som har gått alle 25 marsjene får en premie, som foreløpig er en hemmelighet. Tre personer ligger an til å få denne hederen i morgen, om de kommer seg opp og ut.

Ellers byr fjellaget på sikre vinnere som Håvåsmesterskap i vedsaging, natursti, tombola og vafler, for ikke å snakke om gratis kaffe.