Raadhuset

Kommunejubileum: Setter opp festforestilling

Programmet klart for feiringen av Karmøy kommunes 50-års jubileum.

I år er det 50 år siden kommunene Avaldsnes, Torvastad, Kopervik, Stangaland, Skudenes, Skudeneshavn og Åkrehamn ble slått sammen til Karmøy kommune. Dette vil bli markert med en rekke aktiviteter gjennom 2015. 

Jubileumskomiteen har så langt bestemt at det skal settes opp en Festforestilling i Karmøy kino den 17. oktober der publikum skal få et gjensyn med Karmøy-kulturen gjennom 50 år.

– Det blir en jubileumsforestilling med et bredt spekter av kulturuttrykk og innslag fra hvert av de sisste fem ti-åra, skriver Karmøy kommune på sine nettsider.

Omfattende program

Alle som har lyst å feire kommunesammenslåingen skal i følge programmet slippe å vente til høsten med å finne frem finstasen. Den 29. april starter jubileumsfeiringen med et arrangement på Nordvegen Historiesenter som i år kan markere sitt 10- års jubileum.

– Selve jubileumsdagen holder professor Dagfinn Skre  foredrag om «Sjøkonger og landskonger på Avaldsnes 200-1300 e.Kr. Seinere samme dag blir det stort kulturarrangement i Olavskirken med blant andre Øyvind og Odin Staveland, Berit Opheim,  Nils Økland og Arnfinn Tobiassen, opplyser kommunen.

Formannskapet

Den 18. mai er blir det lagt opp til at formannskapsmøtet i kommunen holdes på Karmøy Folkehøgskule for å markere at det var der sammenslåingsmøtet mellom de sju kommunene ble holdt.

Ti dager senere blir det arrangert åpen dag på rådhuset i Kopervik der det skal vises utstillinger, serveres kake og lages en egen kunstvandring på huset.