the gathering

– Fjellet forsvinner ikke

For syvende året på rad pakket Arne Kristian Ytreland og guttegjengen sakene og satte kursen mot Hamar for å delta på verdens nest største datatreff.
TILBRAKTE PÅSKEn PÅ THE GATHERING: Joakim Haraldseid, Geir Jonny Blikra, Lars Martin Friberg, Roy Jarlse Bårdsen, Petter Schawland, Thomas Schawland og Arne Kristian Stave Ytreland.

For syvende året på rad pakket Arne Kristian Ytreland og guttegjengen sakene og satte kursen mot Hamar. De som mange andre har sin faste påsketradisjon, men i stedet for fjellet går turen til Vikingskipet og arrangementet The Gathering. 

– Vi kjørte allerede tirsdag denne uken og dro hjem igjen lørdag kveld. Vi er en fast gjeng som har dratt sammen til The Gathering hvert år siden 2008, forteller Ytreland.

The Gathering er Norges største og verdens nest største dataparty som har blitt arrangert hver påske siden 1992. Hvert år er det rundt 10 000 som kjemper om å få billetter til arrangementet.

Veldig sosialt 

Sammen med rundt 6000 mennesker tilbringer de påsken sin i en mørk hall. Til tross for at det spilles dataspill fra morgen til kveld, er det et veldig sosialt arrangement i følge Ytreland.

– Det er veldig sosialt, en møter utrolig mange mennesker og til tider rører en ikke PC-en engang, forteller Ytreland.

– Hva er det beste med arrangementet? 

– Det er en opplevlese bare å se på alle de forskjellige typer folk som finnes. Det meste er samlet der, alt fra orginaler, nørder, vanlige og uvanlig mennesker, sier ytreland.

– Hva er den kuleste opplevelsen du har der fra? 

– Det er vanskelig å sette fingen på en ting, i og med at det skjer så mye hele tiden. Men i år fikk jeg prøve meg som crew-vakt. Noe som førte til at jeg fikk bevege meg steder i lokalet hvor en vanligvis ikke har adgang. Da tok vi en tur opp i toppen på skipet hvor vi kunne se utover havet av mennesker og PC-er, det var utrolig kult.

– Hvor lenge spiller dere i strekk? 

– De siste årene har vi bodd på hotell, noe som fører til at vi ikke er her hele tiden. Men en starter etter en har spist frokost i 10-11 tiden og holder på til rundt to på natten.

– Fjellet forsvinner ikke 

Tradisjonen tro går påsketuren også neste år til Hamar.

– Jeg kommer nok til å reise der neste år også, men ikke som deltaker. Neste år satser jeg på å være med å arrangere det og jobbe som crew, det er mye mer spennende for meg nå, sier Ytreland.

– Det blir ikke fjelltur i stedet?  

– Fjellet kan jeg reise til når som helst, det forsvinner ikke. The Gathering er derimot bare en gang i året. Vi spilte litt skispill på PC-en da, det teller kanskje litt? sier en latterfull Ytreland.