Travel natt for politiet

Falskt nødandrop, påsatt brann og innbrudd. Les deler av politiloggen her.

POLITILOGG:

Grovt tyveri fra bedrift – Haugesund

Innehaver av et gjestgiveri meldte om at en beboer hadde brutt seg inn på gjestgiveriets kontor. En paturlje sendt til stedet. En såkalt kjenning av politiet pågrepet og i besittelse av skillemynt og nøkler som han hadde stjålet på kontoret. Mannen, som er i 30-årene, innsatt i varetekt. Han avhøres søndag.

Bruk av narkotika – Sauda

Natt til søndag ble det gjennomført en planlagt narkotikaaksjon i Sauda. Målet var å avdekke bruk av narkotika hos personer som er ute på byen i Sauda sentrum en vanlig helgekveld. Det var satt opp ekstra politiressurser fra Sauda lensmannskontor i tillegg til at det var bistand fra to tjenestemenn og en narkohund fra Haugesund.

Kl. 2308 ble en bil med to menn sist i tenårene stanset for kontroll. Hunden markerte og begge mennene erkjente at de hadde røyket hasj for noen dager siden. Saker opprettet.

Vanskelig gjest – Haugesund

Et utested i sentrum av Haugesund meldte fra om at de hadde en vanskelig gjest. En patrulje sendt til stedet. Der traff de en mann som er kjent for å lage bråk i sentrum. Han er registrert med utallige slike saker etter at han første gang ble tatt for slåssing i sentrum i april 2005. Til tross for historikken fikk han også i dag en mulighet til å akseptere et pålegg om å forlate sentrum for resten av natten. Mannen ville ikke akseptere pålegget om å forlate sentrum. Han var både kranglete og beruset. Av den grunn ble han brakt inn til sentralarresten og anmeldt for ordensforstyrrelse.

Hjemme alene fest ute av kontroll – Haugesund

En politipatrulje måtte slutte av en fest i nordre bydel. En ung jente på 15 år var alene hjemme mens foresatte var på hytta. Hun hadde fått besøk av en del venner. Noen av dem hadde også brakt med alkohol. Patruljen noterte personalia på de unge festdeltakerne med sikte på videre oppfølging. Ingen anmeldelse – kun en brå slutt på festen.

Leteaksjon – Suldal

En mann i begynnelsen av 50-årene ringte fra en hytte i Erfjord i Suldal og fortalte at han var der på hyttetur med en venninne i slutten av 40-årene. Begge hadde drukket i løpet av lørdagen og det endte med en uenighet. Kvinnen ville da dra fra stedet, men melder var bekymret siden hytten lå en kilometer fra bilvei, det var rikelig med snø på stedet, ca minus 3 grader og kvinnen ikke var lokalkjent. Politiet delte mannens bekymring og iverksatte en leteaksjon. Røde Kors i Suldal ble varslet og en politipatrulje ble sendt til stedet. Kvinnen fant imidlertid frem til bilveien og ble der tatt hånd om av politipatruljen kl. 0205. Hun var uskadd. Kvinnen ønsket å dra hjem til Bergen og har etter eget ønske fått overnatte i vår sentralarret inntil bussene til Bergen begynner å gå søndag.

Innbrudd i enebolig – Haugesund

Et alarmselskap meldte fra om et innbrudd i en enebolig i Kvalsvik. Alarmen sørget for at tyvene kun fikk kort tid inne i boligen og det er uklart om noe er stjålet.

Ville ikke betale for drosjen – Haugesund

Drosjesjåfør meldte at han har problemer med en passasjer som ikke vil gjøre opp for seg. Da en patrulje kom til stedet kunne de slå fast at passasjeren var svært beruset og lite samarbeidsvillig. Rusen hindret ikke mannen, som var i slutten av 60-årene, i å overøse politipatruljen med ukvemsord, stort sett støtende kjønnslige beskrivelser. Mannen endte i drukkenskapsarresten og er anmeldt for drosjebedrageri og forulemping av polititjenestemenn.

 Vold mot politiet – Sauda

I forbindelse med narkotikaaksjonen som har vært kjørt i Sauda natt til søndag så ble en mann i midten av 20-årene pågrepet for bruk av narkotika. Han ble påtruffet ute på gaten i Sauda sentrum. Mannen satte seg kraftig opp mot tjenestemennene og er anmeldt for vold mot politiet i tillegg til bruk av narkotika. Mannen er transportert til sentralarresten i Haugesund hvor han er innsatt i varetekt.

Falskt nødanrop – Haugesund

En sak som tok mye tid for operasjonssentralen i natt var et nødanrop som vi måtte komme til bunns i. En kvinne ringte inn og sa «Is this the police». Det kunne høres skriking i bakgrunnen og samtalen ble brutt. Da vi forsøkte å ringe tilbake var det ingen som svarte. Det virket etter hvert som om telefonen ble skrudd av. Vi fikk heller ingen respons på SMSer sendt til telefonnummeret. Et ganske omfattende arbeid for å finne identiteten på den som ringte inn til oss ble iverksatt. Det innebar blant annet kontakt med en utenlandsk mobiloperatør. Kl. 0337 kom vi i kontakt med en utenlandsk kvinne i begynnelsen 20-årene som forklarte at hun hadde ringt oss uten å være i nød. Hun ville bare prøve om det var korrekt at en kom til politiet når en brukte nødanropsfunksjonen på mobiltelefonen. Da hun skjønte at det var politiet hun snakket med la hun på samtalen. Det er uvisst om det har noen hensikt å forfølge dette videre. Derfor er det foreløpig ikke opprettet noen sak.

 Legemsfornærmelse m.m. – Stord

En politipatrulje fra Stord hadde orkesterplass da en legemsfornærmelse fant sted like foran politibilen deres. En mann i begynnelsen av 20-årene slo to ganger til en annen mann som var på samme alder. Voldsutøveren ble straks tatt hånd om av politibetjentene. Han var beruset og ikke spesielt samarbeidsvillig. Han forulempet tjenestemennene verbalt og ble kjørt til sentralarresten i Haugesund for å roe seg ned og sove ut rusen. Han er anmeldt for ordensforstyrrelse, legemsfornærmelse og for å ha forulempet tjenestemennene verbalt.

Branner i østre bydel – Haugesund

Kl. 0358 fikk vi melding om brann i søppelcontainere ved Vardatun studentboliger i Fjellvegen. Kl. 0411 mottok vi melding om brann i hekk og søppelcontainere utenfor Litlaskar 2, en enebolig som ligger et par hundre meter lenger sør for den første brannen.

Det er grunn til å anta at begge brannene er påsatt og de settes i sammenheng med hverandre. Politiet er interessert i tips og vil gjerne komme i kontakt med vitner som kan ha gjort observasjoner i området. Vitner kan ringe politiet på tlf 02800.

Promillekjører utenfor politihuset – Haugesund

Det er sjelden promillekjørere serverer seg selv på sølvfat til politiet. I natt valgte en mann i begynnelsen av 20-årene å kjøre med høy promille i Haugesund sentrum. Han hadde tenkt å legge kjøreruten forbi politihuset, men i kvartalet nord for politihuset mistet han kontroll over bilen og kjørte inn i et gjerde. En politimann som nettopp hadde gått av vakt var første person på stedet og fikk hånd om mannen. Nødvendige prøver er sikret og anmeldelse er skrevet. Bilen som ikke lenger var kjørbar er tauet inn. Mannen kom fra uhellet uten skader og han var alene i bilen.