TRAVEL UKE: Fra venstre.
TRAVEL UKE: Fra venstre.

–Stort sett holdt seg på bena

Karmøy Røde Kors hadde ansvaret for flere tusen menneskers ve og vel hos Sauda skisenter i påskeferien.
JOBBET I SAUDA : Fra venstre.Tim Johannessen,Anny Eide Pedersen, Even Ferkingstad, Kristian Vermundsen, Bent Ståle Mikkelsen, Joakim Gjerde og Per Olav Stange/Foto: Vidar Jenssen. 

Karmøy Røde kors hadde ansvar for flere tusen menneskers ve og vel hos Sauda skisenter i påsken. Til tross for dramatikken rundt snøskred fredag, har resten av ferien gått forholdsvis smertefritt. 

– Folk har stort sett klart å holde seg på bena. Litt småskader her og der, det er ikke til  å unngå når så mange folk er samlet og har det gøy på samme sted. Da blir det en liten vridning her og et lite småsår der, forteller gruppeleder fra Karmøy Røde Kors, Per Olav Stange.

 

Hele tolv stykker fra Karmøy Røde Kors bidro med sin medisinske kunnskap når de skiglade turistene inntok løypene.

STRØMMET TIL: Rundt 2500 mennesker strømmet til hver dag i løpet av påsken. Foto: Vidar Jenssen.

STRØMMET TIL: Rundt 2500 mennesker strømmet til hver dag i løpet av påsken. Foto: Vidar Jenssen.

– Noen er med Røde Kors for første gang, mens andre har vært med flere ganger. Det er den 26-gangen på rad jeg er med, så du kan si jeg er vandt til de bakkene her, forteller en latter full Stange.

– Hvordan har dere forberedt dere? 

– Vi har alle hatt god opplæring fra Røde Kors, så vi behøvde ikke å forberede oss noe spesielt før turen til Sauda.

Fikk opp pulsen 

Fredag ettermiddag klokken 15.10 brøt det ut snøskred i Sauda som i følge politiet var 30 meter bredt. Da bidro også Karmøy Røde Kors i aksjonen.

– Det var veldig travelt på fredag. Snøskredet var ikke så stort, men i og med at det var vanskelig å komme frem og uklare meldinger, var vi usikre på om det befant seg mennesker der. Heldigvis gikk det fint og ingen kom til skade. En fikk derimot kjenne litt på pulsen og at en levde den dagen, forteller Stange.

Med strålende sol og perfekt føre var det gode ski og ikke minst arbeidsforhold resten av uken og helgen.

– Vi koser oss mye og jobber i trekket og på bakken i Røde Kors huset om dagen. Det har vært utrolig mange mennesker i løypene. På torsdag og fredag var det rundt 2 500 mennesker innom hver dag. Lørdag og søndag er det litt mindre på grunn av at folk ønsker å ha litt ferie hjemme før uken starter. Vi blir her derimot til og med mandag, forteller Stange.