Arkivfoto
Arkivfoto

Nattens politilogg: -Branner i østre bydel

Det har vært en svært hektisk nattevakt for politipatruljene. Hvor de har måttet ta seg av alt fra grovt tyveri, promillekjører utenfor politihuset og branner i østre bydel.

Operasjonsleder ved Haugaland og Sunnhordland melder om at det har vært en svært hektisk nattevakt for politipatruljene i hele distriktet. Med alt fra grovt tyveri, promillekjører utenfor politihuset og branner i østre bydel. 

Her kan du lese uttdrag fra nattens politilogg:

Branner i østre bydel – Haugesund

Klokken 03.58 fikk politiet melding om brann i søppelcontainere ved Vardatun studentboliger i Fjellvegen. Klokken 04.11 mottok de også en melding om brann i hekk og søppelcontainere utenfor Litlaskar 2, en enebolig som ligger et par hundre meter lenger sør for den første brannen.

– Det er grunn til å anta at begge brannene er påsatt og de settes i sammenheng med hverandre. Politiet er interessert i tips og vil gjerne komme i kontakt med vitner som kan ha gjort observasjoner i området. Vitner kan ringe politiet på tlf 02800, skriver Jarle Utne Reitan i sin politilogg.

Grovt tyveri i bedrift 

Innehaver av et gjestgiveri meldte om at en beboer hadde brutt seg inn på gjestgiveriets kontor. En paturlje sendt til stedet. En såkalt kjenning av politiet pågrepet og i besittelse av skillemynt og nøkler som han hadde stjålet på kontoret. Mannen, som er i 30-årene, innsatt i varetekt. Han avhøres søndag, skriver Reitan.

Innbrudd i enebolig

Et alarmselskap meldte fra om et innbrudd i en enebolig i Kvalsvik. Alarmen sørget for at tyvene kun fikk kort tid inne i boligen og det er uklart om noe er stjålet, skriver Reitan.

Vanskelig gjest 

Et utested i sentrum av Haugesund meldte fra om at de hadde en vanskelig gjest. En patrulje sendt til stedet. Der traff de en mann av utenlandsk opprinnelse som er kjent for å lage bråk i sentrum. Han er registrert med utallige slike saker etter at han første gang ble tatt for slåssing i sentrum i april 2005. Til tross for historikken fikk han også i dag en mulighet til å akseptere et pålegg om å forlate sentrum for resten av natten.

Mannen ville ikke akseptere pålegget om å forlate sentrum. Han var både kranglete og beruset. Av den grunn ble han brakt inn til sentralarresten og anmeldt for ordensforstyrrelse, opplyses det i politiloggen.

Hjemme alene fest ute av kontroll

En politipatrulje måtte slutte av en fest i nordre bydel. En ung jente på 15 år var alene hjemme mens foresatte var på hytta. Hun hadde fått besøk av en del venner. Noen av dem hadde også brakt med alkohol. Patruljen noterte personalia på de unge festdeltakerne med sikte på videre oppfølging. Ingen anmeldelse – kun en brå slutt på festen, opplyses det i politiloggen.

Ville ikke betale for drosjen 

Drosjesjåfør meldte at han har problemer med en passasjer som ikke vil gjøre opp for seg. Da en patrulje kom til stedet kunne de slå fast at passasjeren var svært beruset og lite samarbeidsvillig. Rusen hindret ikke mannen, som var i slutten av 60-årene, i å overøse politipatruljen med ukvemsord, stort sett støtende kjønnslige beskrivelser. Mannen endte i drukkenskapsarresten og er anmeldt for drosjebedrageri og forulemping av polititjenestemenn, opplyses det i politiloggen.

Falskt nødanrop 

En sak som tok mye tid for operasjonssentralen i natt var et nødanrop som vi måtte komme til bunns i. En kvinne ringte inn og sa «Is this the police». Det kunne høres skriking i bakgrunnen og samtalen ble brutt. Da vi forsøkte å ringe tilbake var det ingen som svarte. Det virket etter hvert som om telefonen ble skrudd av. Vi fikk heller ingen respons på SMSer sendt til telefonnummeret.

Et ganske omfattende arbeid for å finne identiteten på den som ringte inn til oss ble iverksatt. Det innebar blant annet kontakt med en utenlandsk mobiloperatør.

Kl. 0337 kom vi i kontakt med en utenlandsk kvinne i begynnelsen 20-årene som forklarte at hun hadde ringt oss uten å være i nød. Hun ville bare prøve om det var korrekt at en kom til politiet når en brukte nødanropsfunksjonen på mobiltelefonen. Da hun skjønte at det var politiet hun snakket med la hun på samtalen. Det er uvisst om det har noen hensikt å forfølge dette videre. Derfor er det foreløpig ikke opprettet noen sak, opplyses det i politiloggen.

Promillekjører utenfor politihuset

Det er sjelden promillekjørere serverer seg selv på sølvfat til politiet. I natt valgte en mann i begynnelsen av 20-årene å kjøre med høy promille i Haugesund sentrum.

Han hadde tenkt å legge kjøreruten forbi politihuset, men i kvartalet nord for politihuset mistet han kontroll over bilen og kjørte inn i et gjerde. En politimann som nettopp hadde gått av vakt var første person på stedet og fikk hånd om mannen. Nødvendige prøver er sikret og anmeldelse er skrevet. Bilen som ikke lenger var kjørbar er tauet inn. Mannen kom fra uhellet uten skader og han var alene i bilen, opplyses det i politiloggen.