11090325_10153206212253407_2144685444_o

Kjemper om tidenes sommerjobb

Kamilla H. Risanger fra Haugesund står igjen som en av ti finalister som konkurrerer om drømmejobben som konsernsjef i Adecco. I april skal vinneren kåres.

HAUGESUND/LONDON: Kamilla H. Risanger studerer til vanlig økonomi ved Kingston University. Nå er hun en av ti finalister som kjemper en intens kamp om sommerjobben som konsernsjef i Addeco, og en lønn på 100 000 kr.

– Det er helt fantastisk! Jeg tør ikke helt å tenke på at jeg faktisk kan vinne. 

Det var en tilfeldighet at 20-åringen fra Haugesund ble med i konkurransen. En konkurranse som krever mye tid, kunnskap og vilje.

– Jeg lå hjemme med influensa da jeg fikk et varsel på telefonen. Der fikk jeg melding og at det nå var mulig å melde seg på konkurransen. Det er en konkurranse som krever mye tid. Ettersom jeg lå syk med influensa hadde jeg ikke så mye annet å gjøre så da meldte jeg meg på. 

Konkurransen går over en lang periode og deltakerne skal gjennom mange utfordrende oppgaver. De får aldri beskjed om hva neste oppgave er eller når de får den. De må være tilgjengelige hele tiden ettersom oppgaven de får skal leveres innen en kort tidsfrist.

– Det er ganske intenst. De første tre dagene bestod i å løse IQ-tester via appen. Du måtte alltid være forbedredt. Vi fikk til og med oppgaver om natten! Videre har jeg vært gjennom blant annet et ganske krevende dypdeintervju og en filmpresentasjon.

Nå står hun igjen blant topp 10, av over 5000 søkende. I denne oppgaven står det om antall «likes». De fem med flest likes får nemlig en fordel inn i den avsluttende runden av konkurransen. Forløpig ligger hun på første plass med 792 likes.

Det har gått utrolig bra, nå leder jeg med ganske god margin. 

Stemmene har hun jobbet for, og hun synes til tider det har vært litt pinlig.

– Denne delen handler jo om å synliggjøre seg selv og om å bruke nettverket ditt. Jeg har vært veldig aktiv på sosiale medier. Jeg begynte til og med å sende personlige meldinger til alle vennene mine på facebook for å få de til å stemme. Det var mange der jeg ikke kjente så godt, men det funket. 

Forhåpentligvis vil alt arbeidet være verdt det til slutt. I april skal vinneren kåres og en heldig student kan føre opp tidenes sommerjobb på CV-en. Kamilla krysser fingrene for at det blir hun.

Du kan stemme på Kamilla her