Skjermbilde 2015-04-04 kl. 11.59.44

Dessertvin ikke bare til etter middagen

Vår vinekspert Cathrine har denne gangen funnet fram vin som vi ikke drikker like mye av men som passer til etter mat eller som aperitif

VIN: Dessertvin er søt vin som ofte blir servert litt kald etter middag.

Men det er mange flere bruksområder for disse, de smaker også veldig godt sammen med salami eller blåmuggost.

Ioppa Stransi kr 339,90 (varenummer 182102), Piemonte/Italia – søt rødvin

Klar og lys rubinrød. Aromaer av røde frukter som jordbær og bjørnebær med hint av røde blomster og tørkede roser. Kryddertoner som nellik, kanel og balsamico. Rik og fyldig i munnen med fine tanniner, og god balanse mellom frukt, syre og sødme. Lang ettersmak av sjokolade. Passer bra til antipasti (spesielt salami), rødt kjøtt, fjørfe og grillet kjøtt.

Drue: 100% Vespolina

Moscatel de Setubal kr 164,90 (varenummer 4195701), Setubal/Portugal – sterkvin

Duften er aromatisk og sødmefull, tørkede aprikoser, appelsin og blomster. Anslaget er bløtt, fruktig, sødmefullt med en god syre som gir god balanse i vinen. Varm og rik med masse frukt, deilig munnfull, sitter godt med en lang ettersmak av tørket frukt og nøtter. God som aperitif, til dessert eller til en ost med mye smak (for eks blåmugg).

Drue: 100% Moscatel de Setubal

Donnafugata Ben Ryè kr 250,- (varenummer 1449602), Sicilia/Italia – hvitvin
Rik duft av syltet tropisk frukt og tørket frukt, aprikos, blomster og plommer. Elegant og kompleks med mye fedme, krydder og en eksotisk touch.
Passer god til feks eplekake/terte eller sjokoladedesserter.

Drue: 100% Zibibbo