Skjermbilde 2015-04-02 kl. 11.19.04

Kirurgen som drømmer om nye kutt

I dag kledde Arne-Christian Mohn seg i grønt og utførte sin siste operasjon på flere måneder. På flere år håper Mohn selv. Målet er å bli Haugesunds neste ordfører.

POLITIKK: Etter 16 år som kirurg ved Helse Fonna utførte Arne-Christian Mohn sin siste grundige vaskeprosedyre for siste gang på lenge i formiddag. Etter en rutinepreget tarmoperasjon går han ut i sin sedvanlige, femårlige fire-måneders permisjon. Denne gangen kom den som bestilt.

-Ja, nå vil jeg bruke den til valgkamp, sier Mohn, som håper på å utvide permisjonen på fire måneder til å gjelde i alle fall fire år.

Gode meningsmålinger

I vinter har Ap nytt godt av den økende misnøyen med regjeringspartiene og landet på over 40% på flere av meningsmålingene. Også i høyrebastionen Haugesund er det en viss bevegelse i velgermassen.

– Det er nesten for godt til å være sant, smiler Mohn. 

I fellesferien blir det sommerjobb på Mohn, før valgkampinnspurten i august. Hjertesaken til kirurgen er ikke helserelatert, men kirurgkompetanse kan alltids vise seg å være nyttig i en kommune som trenger kutt for å overleve.

– Jeg er ikke redd for å kutte når det trengs. 

-Det gjør vondt å kutte, spesielt utenfor sykehuset der en ikke har tilgang på noen form for bedøvelse. 

– Penger er ikke alt. Dessuten har vi kulturen. Når vi har det godt, tåler vi kutt for byens beste, sier en optimistisk ordførerkandidat.