solfonn3

Fordums glans på Solfonn

Norges første høyfjellshotell åpner dørene igjen på Solfonn i formiddag, etter omfattende utbygging de siste årene. Nå blir det restaurant, bar og svømmebasseng igjen på det som en gang var det eneste hotellet med høyfjellsstandard.

SOLFONN: I dag klokka 12 åpner det nye serveringsstedet for årets påsketurister.

– Vi kan lokke med helt ny restaurant og bar, og etter hvert vil også svømmebassenget bli tilgjengelig for publikum, skriver Anne Alden i en pressemelding.

Storhetstiden

Solfonn Turist og Høyfjellshotell åpnet på slutten av 1950-tallet, som det første med en slik standard i Norge. Flott beliggenhet, god mat, live musikk og dans på kvelden trakk turister fra hele Norge. Spesielt vestlendinger valfartet til Solfonn. De kom i busslaster og bidro til godt belegg i flere tiår.

Forfallet

Storhetstiden varte fram til midten av 80-tallet. Etter flere år med sviktende belegg og flere nye eiere stoppet det helt opp i 1992. Da ble strømmen skrudd av, og dermed sprakk mange av vannrørene. Vannskadene ble så store at hotellet ikke lot seg reparere.

De neste årene ble det enda flere eierskifter, men ingen klarte å realisere planene om oppussing.

Nytt liv

Til slutt overtok Røldal Utvikling eiendommen for 14,5 millioner kroner, rev de gamle bygningene og bygde 50 nye leiligheter. Første byggetrinn var klart i 2008, byggetrinn 2 og ytterligere 50 nye leiligheter stod ferdig i 2010.

I 2015 står altså siste byggetrinn med servicedelen ferdig. Det er paret Anne Alden og Robert Pettersen som driver Hordatun, som sammen med Kay Hustoft gjennom selskapet Solfonn Eiendom har bygd ut den nye restaurantdelen.

– Seljestad er et fantastisk område med masse muligheter, både sommer og vinter, men det har manglet et serveringstilbud. Dette gjør vi nå noe med, sier Alden.