Scrimmage på slutten av kampen.

– Nerver vet ikke vi hva er

Haugesund Hurricanes varmet i helgen opp til sesongstart med å delta på den første treningsleiren for kvinner som driver med amerikansk fotball i Norden.

SPREK GJENG: Rundt hundre kvinner fra Sverige og Norge deltok under helgens treningsleir/Foto: Privat. 

Haugesund Hurricanes var i helgen i Sverige hvor de deltok på den første treningsleiren for kvinner som driver med amerikansk fotball i Norden.

Målet for helgen var å øke nivået på den enkelte spillers fotballforståelse, teknikk og å øke det generelle nivået på damefotballen her i Skandinavia.

– Vi reiste torsdag kveld og var fremme i Gøteborg fredag kveld, da var det rett på trening når vi ankom byen. Etterfølgt av fire treninger lørdag og to treninger søndag før vi reiste hjem igjen. Du kan si vi fikk virkelig kjørt oss fra morgen til kveld. Jeg tror ikke jentene mine hadde forventet et slikt hardkjør, forteller trener for Haugesund Hurricanes, Nancy Vikra.

Se video fra treningsleiren her: 

– Hentet ny inspirasjon 

Rundt 100 kvinner fra Sverige og Norge deltok på treningsleiren som var i regi av Svenska Amerikansk Fotbollförbundet (SAFF). Selv om det var frivillig å delta, var hele syv av elleve spillere fra Haugesund Hurricanes med på den elleve timer lange turen over til Sverige.

– For mange av spillerne som er med på laget var det første gang de var med på noe utenom vanlig trening. Alle koste seg og fikk virkelig utfordre seg selv. En kunne merke at både lagånden og det sportslige ble forbedret mye etter denne helgen, fortelle Vikra.

–  Begynner dere å bli klar til sesongstart? 

– Det er fremdeles noen måneder til september, men vi begynner allerede nå å bli klar. Per i dag er vi det damelaget i Norge som har flest folk på trening, det er veldig positivt, sier Vikra og legger til.

–Allerede i helgen fått sett litt på hva de andre lagene fra Norge er god til og hva vi kan som ikke de kan og omvendt. Det har vært veldig spennende og bra å kunne lære av hverandre.

– Så dere klarer å holde nervene i sjakk frem til da? 

– Nerver vet ikke vi hva er, sier en selvsikker Vikra.