hard to handle 3

Med lidenskap for live-musikk

Coverbandet Hard To Handle er klar for å spille påsken inn på Gutenberg i helgen.

Coverbandet Hard To Handle er nok en gang klar for å levere livemusikk til Karmøybuen. Bandet som har holdt på siden slutten av 80-tallet holder fremdeles koken og sparker i gang påskehelgen førstkommende fredag på Gutenberg. 

– Vi er så klar og gleder oss voldsomt til å spille. Jeg håper mange kommer og er med på å skape god stemning. Det blir en kveld hvor vi kan mimre og gjenoppleve den gode følelsen som vi har hatt på scene og med publikum flere ganger tidligere. Det må jo være et must å ta turen på fredag, forteller bandmedlem Roger Pedersen.

Dagens besetning består av Einar Klubben, Johannes Støle, Lars Skjoldal, Jan Einar Haaland og Roger Pedersen. Vidar Johnsen er ikke lengre med, men sang  flere år sammen med Hard to Handle og var med på å sette bandet på klubbkartet.

For lite live-musikk 

Bandet har tidligere spilt mye rundt om i Sør-Norge og enda mer rundt om på Haugalandet. På 80 og 90-tallet var det mange utesteder i Haugesund og på Karmøy som benyttet seg av live-band. I følge Roger Pedersen er det nesten blitt en svunnen tid, en hører mindre og mindre av det på utestedene nå.

–Før kunne vi spille onsdag, torsdag, fredag, lørdag og søndag i samme uke på ulike steder hver dag. På Karmøy var det tre faste utesteder bandet spilte mye på; Diviloftet, Maritzo og Torfæus. En merker at det koster å ha et band på en uteplass. Derfor er det færre og færre plasser som tar seg råd til det, noe som er veldig synd, sier Pedersen og legger til.

– Livemusikk gir en helt annen stemming. Den oppvoksende generasjonen vet ikke hva de går glipp av. Folk langt over 20 år er ikke lengre vant til å høre live-musikk, nå går det mest i DJ og dårlig lyd fra en Iphone. Jeg synes det er helt tragisk, de vet ikke hva de går glipp av.

Travle menn 

Selv om utestedene bruker mindre live band enn før, har gutta et travelt musikerliv hver for seg. Likevel tar de seg tid til å møtes fire ganger i året for å spille god musikk sammen.

– Vi velger oss ut tre fire eksklusive jobber i året. Alle som spiller i bandet driver med mye forskjellig utenom innen musikk. Jeg jobber som gitarist, Johannes er opptatt med platekarriere i Sverige og Einar er med i Huldra, sier Pedersen og legger til.

– Det blir et samlingspunkt for oss når vi møtes fire ganger i året, hvor vi får frem den gode følelsen som vi hadde før i tiden når vi spilte rundt og det var smekkfullt med folk i lokalene.

– Hvordan blir det å spille på Gutenberg? 

–Det er ekstra kjekt å spille hjemme for kjentfolk, spesielt når vi ikke spiller så mye som vi pleide før.

– Hvilken musikk kommer dere til å spille?

–  Vi kommer til å covre Maroon 5, Van Halen, Whitesnake, Vamp, Prince, Toto og Gary Moore. Vi dekker et vidt spekter sjangere som rock, pop og soul. Det blir garantert en kveld med mye liv, trøkk og, ikke minst, mye gitarspilling. Alt dette fra en bukett halvgalne gamle menn, forteller en latterfull Pedersen.