Gutter fra Åkra IL som gleder seg til håndballturnering i Danmark. Foran fra venstre: Samuel Mannes, Andreas Nilsen, Henrik Ringstrand, Oddvar Johan Tollaksen, Mathias Dalh og Stian Gravdal. Bak fra venstre: Tobias Oldeide,  Bendik Selliken Sletten,  Simen Schnabel, Andreas Lægreid, Sondre Sollesnes, Johannes Grindhaug, Kristoffer Teige og Håvard Bergfjord.
Gutter fra Åkra IL som gleder seg til håndballturnering i Danmark. Foran fra venstre: Samuel Mannes, Andreas Nilsen, Henrik Ringstrand, Oddvar Johan Tollaksen, Mathias Dalh og Stian Gravdal. Bak fra venstre: Tobias Oldeide, Bendik Selliken Sletten, Simen Schnabel, Andreas Lægreid, Sondre Sollesnes, Johannes Grindhaug, Kristoffer Teige og Håvard Bergfjord.

Håndballtalenter på cup i Danmark

I morgen starter håndballturneringen Rødspette Cup i Fredrikshavn, Danmark. Hele 53 spillere fra håndball klubber på Haugalandet deltar i turneringen i regi av Haugaland Talentutvikling. Sammen med spillerne reiser en nesten like stor gruppe av ledere, foreldre og søsken.

Beth Karin Nilsen, aktiv ildsjel i Åkra Idrettslag.

Beth Karin Nilsen, aktiv ildsjel i Åkra Idrettslag.

– Fra Åkra reiser vi med 14 spillere fra 11 – 16 år, pluss to ledere. Men utenom er vi en liten «bataljon» med 25 foreldre og søsken som reiser nedover til Danmark. Til sammen er vel hele gruppen fra Haugalandet på cirka 80-90, sier Beth Karin Nilsen, aktiv leder i Åkra Idrettslag.

Haugaland Talentutvikling, i regi av Haugaland Håndball, samler de største håndballtalentene på guttesiden til ukentlige samlinger i Sysco Arena. Her blir de trent av spillere fra første divisjonslaget til Haugaland. Turneringen i Danmark deltar laget på for andre gang.

– I fjor deltok vi med flere lag, og møtte utrolig god motstand, og presterte veldig bra. For våre spillere det utrolig nyttig å kjenne på dette nivået, og få innblikk i hva som kreves for å bli en skikkelig god spiller. Dette året er våre fem lag bedre forberedt på hvilke motstandere som møter oss, og håpet er at de kan prestere bedre enn i fjor, sier Kristoffer Froestad,

Kristoffer Froestad, trener for Haugaland Håndball.

Kristoffer Froestad, trener for Haugaland Håndball.

Treneren til Haugaland Håndball har ikke planer om at klubben skal begynne en ungdomsavdeling, men ønsker å være en ressurs inn i klubbene.

– Haugaland Talentutvikling handler om at vi tilbyr en ekstra kvalitetstrening til gutter fra 11 – 15 år, og på den måten kan styrke spillerne i klubbene de tilhører.

I morgen, torsdag er det storslagen åpningsseremoni og stort show i Fredrikshavn, hvor lag fra Tyskland, Sverige, Norge og Finland deltar.

Gutter fra Åkra IL som gleder seg til håndballturnering i Danmark. Foran fra venstre: Samuel Mannes, Andreas Nilsen, Henrik Ringstrand, Oddvar Johan Tollaksen, Mathias Dalh og Stian Gravdal. Bak fra venstre: Tobias Oldeide,  Bendik Selliken Sletten,  Simen Schnabel, Andreas Lægreid, Sondre Sollesnes, Johannes Grindhaug, Kristoffer Teige og Håvard Bergfjord.

Gutter fra Åkra IL som gleder seg til håndballturnering i Danmark. Foran fra venstre: Samuel Mannes, Andreas Nilsen, Henrik Ringstrand, Oddvar Johan Tollaksen, Mathias Dalh og Stian Gravdal. Bak fra venstre: Tobias Oldeide, Bendik Selliken Sletten, Simen Schnabel, Andreas Lægreid, Sondre Sollesnes, Johannes Grindhaug, Kristoffer Teige og Håvard Bergfjord.