KLAR FOR KICK OFF: Karmøy bandet Yuma Sun er klar for å varme opp publikum til Karmøygeddon som braker løs om en måned  /Foto: Anne Marthe Widvey
KLAR FOR KICK OFF: Karmøy bandet Yuma Sun er klar for å varme opp publikum til Karmøygeddon som braker løs om en måned /Foto: Anne Marthe Widvey

–Klar for å lodde stemningen

I påskehelgen varmes det opp til Karmøygeddon Metal Festival i Kopervik med Kick Off på 1866.
KLAR FOR KICK OFF: Yuma Sun er klar for å varme opp publikum til Karmøygeddon/Foto: Anne Marthe Widvey.


En måned før Karmøygeddon Metal Festival braker løs i Kopervik kan publikum allerede i påskeferien komme i festivalstemning. 

Førstkommende lørdag arrangeres det Kick Off på 1866 i Kopervik, samme sted som festivalen i år holder til. Hvor en i helgen kan få en smakebit av hva som er i vente når det endelig braker løs den 30. april.

– Som alle andre år holder vi igjen et lite Kick Off i forkant av festivalen for å lodde stemningen og la folk få høre litt musikk fra band som skal spille under festivalen, forteller festival koordinator, Johnny Angelund.

I år har arrangørene blant annet leiet inn det inngotiske Westernrock bandet, Yuma Sun fra Karmøy. Sist gang de holdt konsert på 1866 spilte de for fullt hus.

– Det er første gang vi har Yuma Sun med på laget. De er ikke et sånn typisk band vi har hatt med før, men de har et eget konsept som vi liker veldig godt og som vi synes er kult. I tillegg er de ett av de bandene fra Karmøy som har fått vist seg best frem i Norge i løpet av de siste årene, da er det ekstra gøy å ha de med med, sier Angelund og legger til.

– Yuma Sun har også med seg et sprekt og friskt band fra Oslo som heter Dunderbeist. De synger en del på norsk og er en blanding av rock og hard-rock. På sammen måte som Yuma Sun tiltaler de et større spektrum enn de vanlige Karmøygeddon bandene.

Etter bandene har spilt ferdig lørdag kveld blir det også musikk fra Leo Moracchioli i puben, han kommer til å  kjører akustiske cover låter fra sjangere som pop-rock og metal .

Begynner å bli klar

Etter at Karmøygeddon for ti år siden ble flyttet fra Kopervik til Haugesund, har festivalen i år vendt tilbake til der hvor alt startet.

– Nervene er bra de, jeg holder litt påskeferie nå før det braker løs. Vi har solgt godt med billetter og ting begynner endelig å falle på plass. I år er det en del nye utfordringer som vi ikke har hatt før. Det blir en større arena og flere folk å ta seg av sammenlignet med da festivalen ble holdt i Haugesund, forteller Angelund.

– Er det flere billetter igjen til Kick Off? 

– Det har blitt solgt en del billetter allerede, men det er flere igjen. Folk pleier som oftest å kjøpe billetter til slike arrangement bare noen dager før. Vi regner med at folk som er hjemme i påsken fra jobb og skole tar turen, i tillegg håper vi de som kanskje ikke har vært i Kopervik før kommer for å se hvor og hva Karmøygeddon er og hvordan det kommer til å bli, sier Angelund.

32 band på scenen

 I løpet av festivaldagene fra 30.april – 2.mai blir hele 32 band fra inn og utland å høre og se på scenen.

Lørdag 2. mai:

GASSCO STAGE:
23:50 – ARCH ENEMY
22:00 – HAMMERFALL (HEADLINER)
20:25 – JORN LANDE/TROND HOLTER DRACULA
19:05 – EQUILIBRIUM
17:55 – KALMAH (OFFICIAL)
16:50 – TRIOSPHERE
15:45 – VIPER SOLFA

UNO STAGE:
21:20 – THRONE OF KATARSIS
14:45 – BACKSTREET GIRLS
13:50 – DYNAMITE
13:00 – MAJALIS

Fredag 1. mai:

GASSCO STAGE:
23:50 – KVELERTAK (HEADLINER)
22:20 – WINTERSUN
20:50 – EINHERJER
19:10 – U.D.O. (OFFICIAL)
17:55 – SWALLOW THE SUN
16:45 – TAAKE (OFFICIAL)
15:40 – IN MOURNING

UNO STAGE:
01:00 – TRIOSPHERE PAYS TRIBUTE TO WASP
20:15 – DJEVEL
18:15 – SISTER SIN
16:30 – AGE OF TAURUS
14:50 – RAM
13:50 – ALTAR OF OBLIVION
13:00 – MISTURT

Torsdag 30. april:

UNO STAGE:
23:50 – THE CARBURETORS (HEADLINER)
22:20 – HORISONT
21:05 – COR SCORPII
20:00 – VREDEHAMMER
18:55 – DIVIDED MULTITUDE
18:00 – SLAVES TO FASHION