Frida Magnusdottir var banens beste mot Arna Bjørnar.
Frida Magnusdottir var banens beste mot Arna Bjørnar.

Overlegent Avaldsnes vant knepent

Avaldsnes IL vant en fortjent 3 - 2 seier mot Arna Bjørnar på hjemmebane. Eneste minus, seieren burde vært mye større etter at hjemmelaget brant en haug med gode målsjanser.

Avaldsnes IL vant en fortjent 3 – 2 seier mot Arna Bjørnar på hjemmebane. Eneste minus, seieren burde vært mye større etter at hjemmelaget brant en haug med gode målsjanser. 

Første seriekamp på Avaldsnes i dag – hvor forrige sesongs bronselag, Arna Bjørnar var på besøk. De var imidlertid ingen målestokk for hjemmelaget i dag. Med en veldig god Maren Mjelde på midtbanen styrte de kampen, og på topp var spesielt Frida Magnusdottir frisk. Venstreback Cecilie Redisch Kvamme hadde en vanskelig dag på jobben, og ble lurt gang på gang med tunneler og driblinger av islendingen.

– Jeg er fornøyd med to mål, men bør helt ærlig score flere i dag. Men det viktigste er at vi vinner til slutt, sier Magnusdottir. Hun var helt klart banens beste spiller, fulgt opp av Maren Mjelde, som var god på midten.

At laget ikke vant mer enn 3-2, skylder Nordlie på nerver i åpningskampen.

– I dag kan jeg ikke klage på innsatsen til spillerne, som kanskje har for høyt spenningsnivå. Det ble veldig nervøst hos oss, og spesielt mange av avslutningene bærer preg av det. Alt i alt synes jeg nesten dette er den dårligste kampen vi har spilt i vinter. Men når kampen blir slik den blir, gleder vi oss over tre poeng og vil gjøre vårt til å heve oss til neste kamp, sier trener Tom Nordlie.

Kampfakta og referat under billedserien

Kampfakta:

Avaldsnes IL – Arna-Bjørnar 3-2 (2-1)

0-1 6. min. Ine Marie Thoresen Wedaa

1-1 8 min. Elise Thorsnes

2-1 22 min. Frida Magnusdottir

3-1 48 min. Frida Magnusdottir

Hjemmelaget: Adrianna Nicole Franch, Freja Hellenberg, Casey Short, Diane Caldwell, Ida Jeanett Fjordbakk, Maren Mjelde, Karina Sævik, Luana Bertolucci Paixao, Holmfridur Magnusdottir (Laila Himle 85 minutt), Elise Hove Thorsnes og Cecilie Pedersen.

Dommer: Birgitta Solberg, Vang FL

Gult kort: Freja Hellenberg, Avaldsnes.

Tilskuere: 469 tilskuere

Etter en litt tam start, eksploderte kampen på Avaldsnes etter seks minutter. Det var nærmest litt panikktilstander i forsvaret til hjemmelaget, hvor spissen Wedaa først et forsøk, som keeper Short reddet på ypperlig vis. Returen falt ned foran Wedaa, som på sitt andre forsøk scoret sikkert. Dermed overraskende ledelse til bortelaget. Den ledelsen holdt seg bare i to minutter. Elise Thorsnes fikk ballen med seg på kanten, lurte backen og gikk innover i banen før hun «curlet» ballen i mål til 1-1. Etter dette kjørte hjemmelaget kampen, spilte seg til flere farlige sjanser, men fikk ikke uttelling før etter 20 minutter. Da spilte Frida Magnusdottir karusell med becken på høyre side, fikk deretter gå og gå med ballen og satte ballen i mål mellom beina keeper Olsen fra kort hold.

Det siste kvarteret dalte kvaliteten noe, og AIL falt noe ned med laget.

God start i andre omgang

I andre omgang satte AIL på turboen fra første stund og presset Arna Bjørnar høyt oppe i banen. Det gav umiddelbart flere sjanser, hvor Maren Mjelde hadde et godt forsøk etter frispark. Et mål lå i luften, og plutselig kom hjemmelaget seg til et noe ufarlig innlegg fra venstre. Det var kanskje en liten skru i ballen, men Hilde Gunn Olsen i Arna Bjørnas mål klarte å fomle en enkel ball ut i feltet, hvor Magnusdottir fikk en enkle oppgave med å sette inn 3-1. Det var mye flott spill av Avaldsnes i denne perioden, hvor Maren Mjelde blant annet hadde et flott innlegg til Magnusdottir, som burde gitt mål, men alene med keeper skjøt hun tilside for mål.

Elise Thornes var også god, med flere gode forsøk, men uten å få mål. Arna Bjørnar på sin side virket som de mistet motet. Etter et sjeldent besøk oppe på halvdelen til hjemmelaget, ble angrepet brutt, Karina Sævik tok et flott løp med ballen, og spilte fri Elise Thorsnes til høyre. Hun drog av en spiller før hun fikk til et bra skudd som nesten gikk i mål.

Etter 65 minutter kom så Frida til et nytt godt skuddforsøk, og keeper Olsen gav igjen en farlig retur rett ut i feltet. Cecilie Pedersen var på ballen, og fikk nesten ballen i mål.

14 sjanser til AIL hjalp ikke så mye, når Arna Bjørnar begynte å spille seg til noen sjanser mot slutten. Midtbanespiller Maria Dybwad Brochmann kom til et heldig skudd etter dårlig klarering hos AIL, og dermed 3-2 og ny spenning i kampen. Helt unødvendig sett kampen under ett, men det gav spenning til de sju siste minuttene.

I slutten fikk AIL flere sjanser til å score, men var litt for upresise i avslutningene. Arna Bjørnar, med ny energi prøvde seg også på en del overganger, men slet med å trenge skikkelig igjennom. Kampen så ut til å ebbe ut til en fortjent hjemmeseier. Men så i siste minutt får Arna Bjørnar et feildømt frispark fra 20 minutter. Et dårlig frispark havner inn i fem meteren, hvor en Arna-spiller regelrett bommet på ballen. Så nær var hjemmelaget en fiasko, men fikk allikevel en fortjent seier.

Frida Magnusdottir var kampens store spiller, men også Maren Mjelde på midten var god. I perioder ser du at Cecilie Pedersen og Elise Thorsnes er klassespillere som vil score mange mål denne sesongen. Mot Arna Bjørnar var de nok litt for «hete» i toppen og blåste litt for mange sjanser.