PÅ LAG: – Jeg er først og fremst en god lagspiller, sier Christensen.
PÅ LAG: – Jeg er først og fremst en god lagspiller, sier Christensen.

Liker å utnytte mellomrommet

Søren Ejlersgård Christensen er Haugesunds mest spennende forsterkning så langt denne sesongen. Den offensive midtbanespilleren, med lang erfaring fra toppfotball i Danmark, har flere gode egenskaper.

Søren Ejlersgård Christensen er Haugesunds mest spennende forsterkning så langt denne sesongen. Den offensive midtbanespilleren, med lang erfaring fra toppfotball i Danmark, har flere gode kvaliteter.

Det kom overraskende på mange at Christensen valgte å signere med Haugesund. Flere påpekte at spilleren nå tok et steg ned på karrierestigen.

– Jeg har overhodet ikke tatt noe steg ned karrieremessig, og i forhold til nivået. Det var stort å bli seriemester med FC Nordsjælland noen år tilbake, men målet mitt var å komme til en ny liga, og tippeligaen synes jeg er et spennende alternativ. For egen, videre utvikling var det viktig for meg å velge noe nytt nå etter åtte og et halvt år i samme klubb. Haugesund passet veldig godt inn i det bildet. Spillestilen er mye mer direkte her enn i Danmark, men det skal jeg lære meg å utnytte til egen vinning. Det at folk mener jeg er for god for dette nivået tar jeg som et kompliment, sier Christensen.

PÅ LAG: – Jeg er først og fremst en god lagspiller, sier Christensen.

PÅ LAG: – Jeg er først og fremst en god lagspiller, sier Christensen.

Han har skrevet ett års kontrakt med FKH, men er ikke negativ til å fortsette.

– Hensikten med å skrive en ettårskontrakt handler ikke om at jeg vil videre etter ett år. Hvis jeg trives godt og opplever at jeg får utvikle meg som spiller her, skal du ikke se bort fra at jeg skriver ny kontrakt. Selv om jeg har ambisjoner som fotballspiller, ser jeg ikke på FKH som en kortsiktig mellomløsning.

Nummer 10-spiller

Jostein Grindhaug betegner deg som en Nummer 10-spiller, en offensiv midtbanespiller. Hva synes du om det?

– Det er godt at treneren mener det. For jeg er enig, og er nok best som hengende angriper. Min styrke er først og fremst at jeg en god lagspiller, som jobber hardt og er flink til å presse høyt. Jeg liker å utnytte mellomrommet med gode pasninger til angriper og kantspillere, og håper jeg kan score noen mål.

Han gleder seg til å komme i gang med seriespillet, men er usikker på hvor gode FKH blir.

– Det har jeg egentlig ingen ide om, og vi har heller ikke snakket om noe målsetting, eller tabellplassering internt enda. Men jeg håper vi kan gjøre en god figur, har tro på laget og synes vi er en god spillergruppe.

LES OGSÅ:

Grindhaug: – Større entusiasme i laget

En bedre stadionopplevelse