Maren Mjelde er en sentral spiller på Norges landslag, her sammen med Lene Mykjåland.
Maren Mjelde er en sentral spiller på Norges landslag, her sammen med Lene Mykjåland.

Maren Mjelde er stolt over å være i Avaldsnes

Maren Mjelde vil være en leder på banen som vil prege ett spennende Avaldsnes i toppserien i år. På søndag får hun seriedebuten for Avaldsnes, mot gamleklubben Arna-Bjørnar.

Maren Mjelde vil være en leder på banen som vil prege ett spennende Avaldsnes i toppserien i år. På søndag får hun seriedebuten for Avaldsnes, mot gamleklubben Arna-Bjørnar. 

Av Jan Reidar Vågsdalen

Maren Mjelde, 25-åringen som i flere år spilte i Arna Bjørnar, før hun dro ut i den store verden og spilte i toppklubbene Turbinde Podsdam og Kopparberg Gøteborg, er nå tilbake på norsk jord og har kommet til Karmøy og Avaldsnes. Hun er en leder type som klubben vil få stor nytte av i en sesong der forventningene til laget er høye, og hvor det florerer av store navn og mange unge lokale talenter.

Imponert over Avaldsnes

Hun er nettopp kommet hjem på La Manga, og før det kom hun fra landskamper i Algarve Cup, Portugal.

– Jeg kommer fra to toppklubber i Europa og vet hvordan profesjonelle klubber satser. Å komme hit til Karmøy og Avaldsnes har absolutt ikke vært noe tilbakeskritt i det hele tatt. Alt her er profesjonelt, fra treninger og til måltider sammen med spillere mellom øktene. Tilbakemeldingene og samtalene fra ledere og trenere for videre utvikling er på høyt nivå, og jeg er imponert over standarden på det meste og har aldri erfart noe lignende i Norge. Ledelsen, spillere, og alle rundt klubben har tatt godt imot meg, og jeg må si jeg er smått imponert over forholdene, sier den norske landslagspilleren.

– Miljøet her er fantastisk, og med flere spillere fra flere land lærer man også om ulike kulturer, som man igjen kan ta med seg videre i livet.

Vil bidra offensivt

Maren Mjelde er en sentral spiller på Norges landslag, her sammen med Lene Mykjåland.

Maren Mjelde er en sentral spiller på Norges landslag, her sammen med Lene Mykjåland.

Maren spiller back på landslaget, mens trener Nordlie forteller at han vil bruke deg i en sentral rolle på midtbanen eller som indreløper. Hva tenker du selv?

-Å spille back på landslaget er i mange situasjoner det samme som å være indreløper på et hvilket som helst klubblag. Så det er ikke noe jeg tenker så mye på. Det kan også bidra til at jeg får med meg flere erfaringer, og blir mer allsidig. Akkurat noen drømmeposisjon har jeg ikke, men det er ingen tvil om at jeg trives godt i både rollen som den som kan styre laget fra sentral posisjon. Indreløper rollen er jeg kjent med fra flere av mine tidligere klubber, og en posisjon jeg trives i. Jeg liker å komme i offensive situasjoner, og være med å skape målsjanser. Så svaret er nok at begge rollene på midtbanen er noe jeg er fortrolig med og vil være lojal mot trenerens disposisjoner.

Berømmer lokalt talent

Du er en naturlig leder og lagkaptein for Avaldsnes denne sesongen?

– Det vet jeg ikke enda, men jeg har vært kaptein i alle treningskampene og kjent med rollen. Skulle jeg få det vervet ville jeg bære det med stolthet for klubben.

Du har vært i klubben i kort tid, noen unge lokale spillere som du har lagt merke til eller andre?

– Jeg har jo ikke vært her så mange månedene, og som sagt har alt i klubben imponert meg. Skal jeg trekke frem en lokal spiller og talent, som har prestert bra både på trening og i kamp, må det være Helene Anglevik.

Dere fikk akkurat spissen Debinha ute med skade, kanskje hele sesongen, hva vil det bety for dere?

– Nå har jeg aldri spilt eller trent med Debinha, eller hilst på henne, siden hun ikke rakk å komme til Karmøy, eller La Manga før skaden, så det er vanskelig for meg å uttale meg om. Men det er jo utvilsomt for klubben ett å tap å miste toppscoreren sin fra i fjor. Nå har vi gode angripere, men selvsagt vil hun bli savnet, så vi håper hun er tilbake så raskt det lar seg gjøre.

For din egen del. Hvem har betydd mye for din egen utvikling som fotballspiller?

– Da vil jeg først og fremst trekke frem min far (Paul) og min fotball spillende bror Erik (Sandefjord). Min mangeårige trener i Arna Bjørnar, Morten Kalvenes har også mye av æren for der jeg er i dag, avslutter en hyggelig Maren Mjelde.

Foto: Knut Andreas Stenseth