Eilif Fjon Knut Grinde Jacobsen

Sponser KUF med to millioner

Haugesund Sparebank har inngått sponsoravtale med Kultur- og festivalutvikling (KUF) med to millioner over fire år.

Haugesund Sparebank har inngått sponsoravtale med Kultur- og festivalutvikling (KUF) med to millioner over fire år.

– Vi er godt fornøyd med å ha fått samarbeidsavtale med Haugesund Sparebank. De er vår første sponsor etter at vi ble slått sammen ved årsskiftet, sier kultursjef Eilif Fjon.

Fredag presenterte banksjef Knut Grinde Jacobsen og Fjon avtalen, en avtale de begge betegner som en påskegave. Etter det Haugesundnytt erfarer skal sponsoravtalen har en ramme på to millioner kroner.  Avtalen innebærer blant annet at lydanlegget i Edda 5 blir byttet ut med et toppmoderne, innkjøp av nytt lysbord til Festiviteten og årlig støtte til Kulturnatt.

I tillegg skal sponsormidler benyttes til ulike arrangementer, som Bakufiku, sommerkino og Bokorm-prosjektet til biblioteket.

– For oss er det viktig å være med å sponse kulturen. Vi syns det er bra at KUF favner bredt om kulturtilbudet, sier Jacobsen. I følge han er det viktig for banken at de blir assosiert med positive ting som skjer i sentrum og ser frem til et godt samarbeid i fire år.

– Vi har vært godt fornøyd med sponsing av kulturlivet tidligere. Nå som KUF har samlet syv hus under ett syns vi det blir et mer helhetlig fokus, forteller Jacobsen.

KUF har et årlig budsjett på 110 millioner kroner. En tredjedel er bevilgninger fra Haugesund kommune.

– Resten henter vi inn gjennom inntekter, som billettsalg og husleie, i tillegg til eksterne sponsorer. Vi lever under et konstant kostnadspress for å drive effektivt, sier Fjon. I følge han kan gå inn i påskemodus med lavere skuldrene etter at den første store sponsoren nå er i havn.