Siste:

Satser stort på sikkerhet

OFFSHORE: Fremdeles er det en del arbeid som gjenstår før daglig leder i 4safety, Ola Chtistian Bårdsen, kan ta i mot de første kursdeltakerne 20. april. Først må helikopterbasseng på plass, så må firmaet godkjennes av bransjeorganisasjonen Olje og Gass.

– Nå gleder jeg meg til vi kommer i gang, sier Bårdsen.

Foreløpig er området på Garpaskjærdkaien fremdeles en byggeplass. Alt vil imidlertid være klart når alvoret starter. I et marked preget av krisestemning og kostnadskutt tror Bårdsen det nye selskapet vil bli godt mottatt.

– Vi vil tilby markedets beste priser på offshorekurs og sertifisering. I er marked som er på jakt etter kostnadskutt vil prisen være et konkurransefortrinn, sier Bårdsen.

Selv har han flere års erfaring dom instruktør i et av landets største sikkerhetsselkap, Resq. Med seg har han fått fler erfarne personer, deriblant Torodd Lokna, som i sin tid var med å kommersialisere det som den gang var Statens sikkerhetshøgskole. En av investorene er Reach subseanestor Kåre Johannes Lie.

– På sikt håper vi å vokse ytterligere. Målet er at 4safety etablerer seg i andre byer i Norge, sier Bårdsen.