Kamilla Risanger kan få sommerjobb som konsernsjef for Adecco. Foto: Privat
Kamilla Risanger kan få sommerjobb som konsernsjef for Adecco. Foto: Privat

Kjemper om konsernsjef-stilling

Kamilla Risanger (20) er en av ti finalister i kampen om sommerjobb som konsernsjef og 100.000 kroner i lønn hos Adecco.
(foto: privat)

Kamilla Risanger (20) er en av ti finalister i kampen om sommerjobb som konsernsjef og 100.000 kroner i lønn hos Adecco.

Over 5.500 studenter søkte på sommerjobben som konsernsjef i Adecco Norge. De 500 beste ble invitert til intervju og tester, og med dette grunnlaget ble topp ti valgt.

– For meg er dette en fantastisk mulighet. Rekrutteringsprosessen handler om evner og ikke hvilken bakgrunn du har, forteller Risanger. Haugesundskvinnen studerer for tiden første året ved Kingston University i England. 20-åringen tar en bachelor innen «Business Economics»

Tester lederegenskaper

– Jeg er nesten litt overrasket over at jeg er kommet så langt. Jeg er blant de yngste av kandidatene og mange andre har mye mer erfaring enn meg, sier Risanger.

De ti finalistene skal i midten av april delta på et assessmentsenter med krevende oppgaver som tester deres lederegenskaper. Frem til da konkurrerer de om hvilke fem kandidater som kan samle flest stemmer på seg som kandidat. De fem som får flest stemmer blir invitert til en hel dag med trening, forberedelser og ekspertrådgivning før assessmentsenteret.

– Det hadde vært veldig kjekt å kunne delta på treningen før oppgavene. Jeg tror det kommer til å bli veldig spennende å delta på assessmentsenteret, sier Risanger.

Ansvar for 6.500 ansatte

Hun har mobilisert venner og familie til å spre ordet for å sanke flest mulig stemmer. Dersom 20-åringen får sommerjobben som konsernsjef vil hun i august vikariere som sjef med hovedansvar for rundt 450 fastansatte og rundt 6 000 utleide medarbeidere.

Konsernsjef i Adecco Anders Øwre-Johnsen vil i perioden befinne seg i kulissene og bistå ved behov. For å forberede kandidaten til jobben som konsernsjef tilbyr selskapet også praksis i slutten av juli.

– Bra å ha på CV-en

– Jeg har selvfølgelig lyst å vinne, og det hadde vært en drøm om jeg fikk jobben. Siden jeg er blant de yngste syns jeg uansett det har vært en god erfaring å komme så langt, sier Risanger. Hun trekker frem at utvelgelsesprosessen har vært lærerik.

– Bare det å få se hvordan prosessen er og teste meg selv gjennom ulike oppgaver har vært en kul opplevelse. I tillegg får jeg en personlig attest som jeg kan legge ved CV og det er nok positivt at jeg har kommet så langt, forteller 20-åringen. Topp 20 –kandidatene i konkurransen får en personlig attest som kan legges ved CV-en.

Se an fremtiden

Risanger har et ønske om å fokusere på bedriftsøkonomi i studiet, men vil ikke røpe hva som er drømmejobben for fremtiden.

– Jeg er bare 20 år, så jeg har ikke bestemt meg helt bestemt meg enda, smiler Risanger. Hun beskriver seg selv som en «kontorrotte» som liker å arbeide.

– Jeg trives godt med å jobbe mye og med typiske kontorarbeidsoppgaver, sier haugesunderen.

 Stem på Kamilla Risanger her