Leif Jarle Theis ny generalsekretær Kirkens SOS i Norge  Foto Hege Merete Andersen

Trigger ensomhetsfølelsen

AKTUELT: Fjellturer, familie, venner, appelsiner, sol og ludo og krimbok i sofakroken. Media fokuserer på de gode opplevelsene i påsken, men for de som av en eller annen grunn er utenfor fellesskapet kan høytiden føles ekstra tung. Medarbeiderne i Kirkens SOS merker økt pågang på telefonen i de store høytidene.

-Det blir ekstra sterkt. Ikke alle har mulighet til å reise. Det kan også være andre forhold som gjør hverdagen ekstra tung nettopp i de store høytider, sier Per Inge Veggeland, konst. daglig leder i Kirkens SOS i Rogaland

På landsbasis har Kirkens SOS over 1000 frivillige medarbeidere som også i påsken stiller opp for å være et lyttende medmenneske.

Nytt telefonnummer

Det vil være døgnkontinuerlig beredskap på det nye nummeret, – 22 40 00 40.

– Det vil alltid være medarbeidere til stede, som har tid for den som ringer. Hele påsken , både dag og natt. Medarbeidere som tåler smerten og som har tid til å lytte, sier Veggeland.