TEGNER OG FORKLARER: Grindhaug på treningsfeltet i Sveio.
TEGNER OG FORKLARER: Grindhaug på treningsfeltet i Sveio.

– Større entusiasme i laget

Jostein Grindhaug er strålende fornøyd med oppkjøringen til seriestart den 6. april. Han lover at Stabæk vil møte et skjerpet og energisk Haugesund-lag på Nadderud.

Jostein Grindhaug er strålende fornøyd med oppkjøringen til seriestart den 6. april. Han lover at Stabæk vil møte et skjerpet og energisk Haugesund-lag på Nadderud.

Jostein Grindhaug er inne i sitt sjuende år som trener for FK Haugesund. Han er spent foran seriestarten i tippeligaen, men på samme tid avslappet. Laget er i rute og han ser tilbake på en tilfredsstillende sesongoppkjøring.

– I fjor kom vi ikke skikkelig i gang og gikk inn mot seriestart med et tomrom i trener- og spillergruppen. Dette året opplever jeg at vi har bedre tilstedeværelse, er mer på og det er større entusiasme i laget. Med forandringene i trenerapparatet har vi fått inn ny glød og andre ideer. Vår fysiske trener Kjell Sture Jensen har hatt et godt samarbeid med fysioterapeut Ørjan Sørhus, noe som har gjort at spillerne har unngått skader, til tross for tøffe treningsøkter, sier Grindhaug.

– En stor, positiv storm

Han mener den nye assistenttreneren, Mark Dempsey, har tilført laget mye positivt.

– Han har ikke bare kommet inn som en frisk vind, men som en stor, positiv storm. Frem til i fjor hadde vi det samme trenerapparatet gjennom hele seks år. En så lang periode skaper slitasje, og med Dempsey har vi fått inn en ny stemme, ny filosofi og ny tilnærming som har vært forfriskende for meg og spillergruppen. Han har en utrolig tilstedeværelse og stor kapasitet, på samme tid som engasjementet hans er smittende. Mark er flink til å gi energi til de rundt seg. I bunn merker du at han er faglig dyktig, god på feltet og en «likandes kar» som alle liker.

TEGNER OG FORKLARER: Grindhaug på treningsfeltet i Sveio.

TEGNER OG FORKLARER: Grindhaug på treningsfeltet i Sveio.

Sykdomfraværet til sportslig leder Asbjørn Helgeland, synes han klubben har taklet på en bra måte.

– Det var en tung beskjed å få når Asbjørn ble akutt syk, og en glede at han har fått all den hjelpen han trenger for å bli frisk. Hans fravær har ikke forstyrret sesongoppkjøringen vår for mye, for Eirik Opedal har tatt over oppgavene til Asbjørn på en god måte. Jeg hadde nok reist på like mange speiderturer uavhengig av om Asbjørn hadde vært frisk.

Vil ha en sjefstype

Klubben har vært aktive på overgangsmarkedet, men har ikke fått napp hos alle spillerne de har prøvd seg på. Overgangsvinduet i Norge stenger 5. april.

– Fortsatt jakter vi en defensiv midtbanespiller, et anker, en sjef som kan rydde opp foran forsvarsfireren. Vi har funnet flere spennende spillere til denne rollen, og vært i forhandlinger med flere. Men de har takket nei fordi ligaen i Norge er for liten, eller de har fått for lite penger i lønningsposen. Vi sikter høyt i forhold til hvem vi vil ha og har ikke gitt opp enda, selv om sjansene minker dag for dag.

Fram til La Manga, imponerte FK Haugesund ingen i treningskampene mot Bryne (1-2), Viking (0-2) og Åsane (1-1), uten at Grindhaug ble bekymret av den grunn.

– Jeg har vært avslappet, for jeg har sett at guttene har vært veldig godt trent. Husk at vi i de første  treningskampene la vekt på å bruke hele stallen, hvor alle de 20 spillerne har sluppet til. På La Manga var vi mer opptatt av resultater, og skrudde sammen to lag som skulle prestere mot Rosenborg (0-1) og Bodø Glimt (3-0).

50/50-sjanse mot Stabæk

Forberedelsene til seriestart legges noe om de to neste dagene.

– Vi slipper opp treningene nå, og jobber mer med detaljer i spillet, den taktiske siden i forhold til presshøyde, tar tak i konkrete ting i både forsvarsspillet og det offensive. Det blir mer «coaching» av spillerne, gjennom video- og kampanalyse. Har vi tidligere vært noe flytende, vil vi nå bli mer konkrete og mer på den enkelte spiller og dennes oppgaver på banen.

Å møte Stabæk på Nadderud Stadion i serieåpningen passer Grindhaug bra. Uten at han vil spekulere i hvor gode laget er.

– Stabæk er en helt grei åpning, og siden kampen går på gress, er det gunstig for oss. Vi har vel aldri vunnet en åpningskamp, og har derfor ikke så mye å tape. Stabæk har variert en del i oppkjøringen, sikkert påvirket av at de har solgt en del spillere, men jeg er allikevel noe usikker på hvor de står. Jeg tror vi absolutt har muligheter til et godt resultat i denne kampen. En 50/50-sjanse.

Utfordringene står i kø allerede fra andre serieomgang, hvor topplag som Rosenborg (hjemme 12. april), Vålerenga (borte 19. april) og Molde (hjemme 26. april) vil bli tøffe motstandere.

– Rosenborg og Molde har de beste troppene, mens Odd og Strømsgodset vil være med i medaljekampen. Vi for vår del vil kunne variere fra 4-5 til 12. plass, uten at vi har tallfestet noen posisjon. Etter sesongen i fjor, bør vi være mest opptatt av å få så mange poeng at vi unngår å bli blandet i bunnstriden. På «himbane vil me ha ein goe mulighet mot samtlige lag».

I helgen hadde FKH-spillerne helt fri, men møter Sandnes Ulf i vinterens siste treningskamp 29. mars.