Frank Krogh Kongshavn_profilbilde

Stadionbrølet

LEDER: «Er vi en gjeng med solskinnssupportere?»

LEDER (25.03.15): Om halvannen uke er den endelig klart for avspark i Tippeligaen 2015. Overalt kan en merke hvordan forventningene er i ferd med å bygge seg opp – forhåpentligvis til det som skal bli tidenes sesong, slik at «Connys englar» kan synges med full styrke når vi kommer til november:

– Me fylle me’ dokker heilt te topps!

Selvfølgelig gjør vi det. Hvem gleder seg ikke til å se at Stølås banker inn et nytt frispark fra 40 meter, at Andreassen knuser til i en avgjørende takling og at Gytkjær blir matchvinner på overtid. Alle vil være med «te topps!».

Men hvor er vi hvis det ikke går helt som vi har sett for oss? Det er ikke meningen å ta noen sorger på forskudd, men det føles rett å stille dette spørsmålet før vi er gang. Som Therese Hagland bekrefter i denne ukens avis, er stadionbesøket svært resultatavhengig. Og hva betyr det? At vi er en gjeng med solskinnssupportere?

Det er vanskelig å sette ord på hva FKH har betydd for Haugesund og regionen, både når det gjelder identitet og fellesskapsfølelse, stolthet og attraktivitet. Og det er utvilsomt vår sterkeste merkevare. Enten en er glad i fotball eller ikke, så nyter vi alle godt av å ha et lag i eliteserien, og det forplikter – både for spillere, trenere, administrasjon, og oss som heier på – den tolvte spilleren.

Hvis vi har lært noe av fjoråret, må det være at denne merkevaren mister sin verdi utrolig kjapt hvis ikke alle krefter drar i samme retning. Etter det fabelaktige bronseåret, så det ganske mørkt ut for FKH da vi var halvveis i sesongen, og det er vel ikke nødvendig å minne om hvordan det gikk med Brann. Norsk fotball holder kanskje ikke Champions League-nivå, men det er likevel en nådeløs konkurranse der absolutt hele landet ønsker å hevde seg.

Vår oppfordring er derfor at «me fylle me’» samme hvordan det går, og at vi stiller opp selv om det skulle bli noen bitre tap i løpet av sesongen. Det er jo da laget trenger å vite at de har noen som støtter dem. I tykt og tynt, som det heter.

Noe av det fineste med å bo i Haugesund, er at en kan høre stadionbrølet nesten uansett hvor en befinner seg i byen. La det runge som aldri før, og særlig om det ikke går helt som planlagt. Hvis vi skal påberope oss å være den tolvte spilleren, må vi bevise at vi er plassen verdig.

God sesong!

LES OGSÅ:

– Større entusiasme i laget

– – –

PS. Haugesundnytt tar påskeferie i uke 14, og neste papirutgave kommer ikke før torsdag 9. april.