Den lokale låtskriveren og multiartisten Lido er klar for Sildajazzen. FOTO: Tor Christian Meling.
Den lokale låtskriveren og multiartisten Lido er klar for Sildajazzen. FOTO: Tor Christian Meling.

Lido + KORK = Sant

Lido og Kringkastingsorkesteret (KORK) er klar for Sildajazzen i august.

MUSIKK/SILDAJAZZ: Multimusikeren og låtskriveren fra Tysvær, Peder Losnegård, har det siste året hatt fokus på det amerikanske markedet. Han gjør det svært godt, og har turnert med fulle hus «over there». Torsdag 6. august er han klar for Sildajazzen i Haugesund sammen med KORK.

– Jeg er voldsomt gira på konserten i hjembyen min sammen med symfonisk orkester. Jeg har et godt forhold til festivalen, og det å gå «ut å jazza seg», sier Lido til Haugesunds Avis.

Konserten, som i tillegg til Lido vil ha 54 musikere fra KORK på scenen, blir den eneste konserten Lido gjør i Norge i år. Den vil spesiallages for Sildajazzen og det vil i tillegg til tysværartisten bli aktuelt med flere gjesteartister.

Sildajazz har tidligere sluppet Grammy-vinner Gregory Porter som holder åpningskonserten på onsdagen. I tillegg er den prisbelønte bluesgitaristen Knut Reiersrud og den amerikanske blues og soullegenden Mighty Sam McClain klar for festivalen som i år arrangeres i perioden 5 – 9. august.