Originalt kostyme til høyre i bildet, men noe krevende å få til pusten langt ute i løpet.
Originalt kostyme til høyre i bildet, men noe krevende å få til pusten langt ute i løpet.

HTG-elever løp inn over 200 000 kroner

Haugesund Toppidrettsgymnas (HTG) arrangerte i dag fra klokken 10.00 til 11.00 et stort veledighetsløp til inntekt for flere skoler i Sri Lanka. Over 100 000 kroner klarte elevene å «løpe inn» på en time.

Haugesund Toppidrettsgymnas (HTG) arrangerte i dag fra klokken 10.00 til 11.00 et stort veldedighetsløp til inntekt for flere skoler i Sri Lanka. Over 200 000 kroner klarte elevene å «løpe inn» på en time.

I fjor ble det spesielle løpet arrangert for første gang, og sammen med kalendersalg fikk skoler på Sri Lanka en støtte på hele 206 000 kroner. I år hadde prosjektleder Henrik Tveit og Sara Alvsaker som målsetting av de skulle komme over 100 000 kroner på selve løpet. Allerede har de fått inn 120 000 kroner gjennom kalendersalg ved juletider, og håper å sende ned nær 350 000 kroner.

– I fjor var det kun første og andre klasse som løp, mens i år er alle elevene som har mulighet med. Noen er bortreist på treningsleirer, mens andre er skadet, men det var nok godt over 200 elever som deltok. Slik det ser ut vil vi slå innsamlingsrekorden fra i fjor, men det vil gå litt tid før vi får det endelige resultatet, sier Tveit.

De støtter prosjekter gjennom Strømmestiftelsen.

– Vi fikk valget mellom forskjellige prosjekter, men valgte å støtte skoler som driver med idrett, som oss selv. Pengene vi samler inn vil hovedsakelig gå til opprustning i forhold til toaletter og tilgang til vann. Blir det penger til overs vil disse bli brukt til å kjøpe inn idrettsutstyr til skolene, forteller pressesjef Magnus Storstein.

Gaver fra private og bedrifter

Alle pengene som kommer inn, er det elevene selv som har samlet inn.

– Alle elevene har blitt utfordret til å få sin egen, private sponsor. Noen har fått støtte fra familie og venner, mens andre igjen også har fått støtte fra firma. Flere har fått en fast sum bare for å delta, mens andre igjen får støtte per kilometer.

Midt i all veldedigheten, er det mye latter, men også litt alvor.

– Vi har gavekort premier til den som løper inn flest runder og for beste kostyme. På samme tid har vi en vandrerpokal til beste lærer, og den er det virkelig kamp om. Faktisk fikk de eldre lærerne inn en klausul om at de over 40 får godtgjort en kilometer ekstra. Noe som gjør det litt mer spennende i år.

Stor favoritt blant lærerne, Nils Olav Fjeldheim, var fokusert før løpet, men usikker på om han ville vinne.

– Toppidrettsjef Leif Sævereid er godt trent, og skummel. Men målet er å få andre stikk i pokalen.

Etter endt løp, fikk Fjeldheim viljen sin, og kan ett år til nyte pokalen sin, som står utstilt på lærerrommet gjennom skoleåret. Kanskje bør Sævereid forhandle seg til tre kilometers forsprang neste år?