Stortingsrepresentant Arve Kambe (H) FOTO: Marius A. Haugen
Stortingsrepresentant Arve Kambe (H) FOTO: Marius A. Haugen

Frykter senioroppsigelser før juli

Den nye Arbeidsmiljøloven ble natt til onsdag vedtatt av Stortinget. Nå frykter flere eldre ansatte for jobbene sine før den trer i kraft i juli.

ARBEIDSLIV: Den ny loven gjør at allmennaldergrensen i arbeidslivet blir 72 år. Samtidig gjør loven det ulovlig å ha bedriftsinterne regler som er lavere enn 70 år. Dette har i følge Dagens Næringsliv ikke gått upåaktet henn.

– Jeg er blitt kontaktet av flere ansatte som frykter at deres arbeidsgivere forserer oppsigelser. Det synes jeg er beklagelig og svært umusikalsk, sier arbeidskomiteens leder og saksordfører for lovendringen i Stortinget, Arve Kambe fra Høyre til DN.

De nye reglene er i tråd med regjeringens ønske om at flere skal stå lenger i arbeidslivet. Flere bedrifter har vært i hardt vær etter at de har forsøkt å kvitte seg med senioransatte, og i forrige uke ble det kjent at TV2 profilen blir bedt om å gå av når han er 67 år gammel.

Når loven trer i kraft 1. juli, er målet at bedriftene skal ha fjernet lavere aldersgrenser enn 70 år maksimalt ett år etter ikrafttredelsen.