image_1065

Eple på lærerpulten

Mandag ble ikke nok en vanlig dag på jobben for grunnskolelærerne i fylket. Det gode, gamle sjarmørtrikset med eple på pulten til frøken ble i dag dratt hakket videre.

HAUGESUND: Klokka har passert 11. Lærerne på Hauge skole haster inn på lærerrommet med matpakke under armen. Det er tid for to kneipskiver med brunost, før fjerde time. Men så kommer FAU-lederen inn døra med to store marsipankaker.

Ære til lærer ble markert på alle grunnskolene i fylket i dag, med kaker, epler og kort til alle lærerne. FAU og Rogalandsgnisten, bestående av kommunene i Rogaland, Universitetet i Stavanger, Høgskolen Stord/Haugesund, Utdanningsforbundet, Pedagogstudentene, NHO, KS og Fylkesmannen i Rogaland går sammen om gjøre stas på lærerne.

– Dette er en fin anledning for å vise hvor god jobb lærerne gjør, smiler Haakon-Tomin Waage, rektor ved Hauge skole. 

Målet med markeringen er å få fram hvor viktig læreryrket er skape blest om læreryrket, få med foresatte på laget for å framsnakke skolen og minne om søknadsfristen på lærerutdanningen som er 15. april.