skjermbilde_2015-03-24_kl._08.26.34

Lege hele døgnet på Åkra

Karmøybuen får nå et fullverdig legevaktstilbud etter at Karmøy kommune har åpnet døgnbemannet legevakt.

HELSE: Mandag utvidet Karmøy kommune legevaktstjenesten på Åkra. Nå vil det være lege på vakt hele døgnet i tillegg til sykepleier.

– Dette gjør vi for at alle innbyggerne i hele Karmøy skal få likeverdig og forsvarlig akutt legetilbud  hele døgnet, skriver Karmøy kommune på sine hjemmesider.

Legevaktstilbudet i kommunen har tidligere svært forskjellig for innbyggerne. For mens personer som har bodd helt nord i kommunen, nord for bøkrysset og fastlandssiden
har benyttet legevakten i Haugesund, har personer sør for bøkrysset benyttet legevakten på Åkra. Den interkommunale legevakten i Haugesund har vært døgnbemannet.

Også legevaktstelefoner vil bli besvart fra legevakten på Åkra fremover. Tidliger har disse blitt besvart fra Haugesund på dagtid, mens det på kveldstid og nattestid har vært Helse Fonna sin oppgave å besvare telefonene.

Parallelt arbeides det også videre med utredningsarbeidet om den fremtidige legevaktsstrukturen i kommunen. Her utredes flere alternativer, blant annet en felles legevakt
sammen med kommunene Haugesund, Sveio, Bokn og Tysvær.