Her scorer Frida med en flott heading mot Røa på La Manga.
Her scorer Frida med en flott heading mot Røa på La Manga.

Frida i toppform gleder seg til seriestart

Holmfridur Magnusdottir elsker Avaldsnes og Karmøy. Hun er i toppform foran serieåpningen mot Arna Bjørnar på hjemmebane på søndag.

Holmfridur Magnusdottir elsker Avaldsnes og Karmøy. Hun er i toppform foran serieåpningen mot Arna Bjørnar på hjemmebane på søndag. 

Av: Jan Reidar Vågsdalen

Holmfridur Magnusdottir (30 år), eller Frida som hun helst kalles, spilte sin 96 landskamp for Island mot USA under Algarve Cup i Portugal sist helg. Hun er den spilleren som har lengst fartstid for Avaldsnes sitt damelag, med 76 obligatoriske kamper og imponerende 51 mål. Karrieremessig har spilleren også hatt en spennende reise, fra klubber i Danmark, Sverige og Philadelfia Independence i USA.

Hun kan ikke få skrytt nok av Avaldsnes som klubb, sportslig leder Arne Utvik og lagets trener Tom Nordlie.

– Jeg har bare godt å si om de fire årene mine på Karmøy og elsker stedet, folkene og det som har blitt min «nye» familie. Først og fremst må jeg trekke frem sportslig leder Arne Utvik for hva han har betydd for meg, klubben og ikke minst hans måte å fremheve kvinnefotballen på i hele Norge. Klubben er blitt mer profesjonell under hans ledelse, og han har lagt ned mye arbeid og penger. Han møter opp på treninger, henter baller og gjør all slags oppgaver for klubben, sier Holmfridur Magnusdottir.

En sterk trener

Mange nye spillere er kommet til foran denne sesongen, og hun tror Avaldsnes blir et vanskelig lag å slå i toppserien.

– Vi har mange nye spillere i gruppa i år, og har flere spennende spillertyper, har trent meget hardt og godt under vår nye trener Tom Nordli, som har mange sterke sider. Han er tydelig på hva han ønsker å gjøre, er meget aktiv på feltet, og han er veldig flink til å gi oss spillere individuelle tilbakemeldinger.

Tror du det blir gull på Avaldsnes i år?

– Når det gjelder gullkampen som alle snakker om, så er ikke det noe vi tenker på. Vi må ta en kamp av gangen hvor tre poeng er viktigst der og da, så får vi summere opp til slutt. Dessuten er Lillestrøm SK og Stabæk lengre fremme enn oss per i dag. De har hatt bedre tid til å forberede seg inn mot årets sesong enn oss, og er mer samspilte. Men vi skal bli et vanskelig lag å slå, hvor vi skal bli mer og mer stabile. Med Nordlies planer og filosofi i ryggen, som er detaljerte og har gitt oss trygge arbeidsoppgaver på banen, så skal motstanderne våre, få en stadig tøffere jobb mot oss.

Takknemlig er hun spesielt for den store dugnadsinnsatsen.

– Vi blir fulgt opp daglig, får bespisning mellom treningene og mange personer er med å støtter opp om laget hele uken, og jeg er svært imponert og takknemlig for all den dugnaden som gjøres i klubben.

Hvordan er du fornøyd med egen oppkjøring til sesongen?

– Jeg har sjeldent vært bedre forberedt til en sesong. Jeg er i bedre form, sterke mentalt og har sjelden gledet meg så mye til ny sesong, sier kantspilleren. Hun ønsker helst å spille på venstrekanten der hun får brukt ferdighetene sine. Men sier på samme tid at det viktigste er at laget vinner kamper, og vil uansett gjøre som treneren ønsker.

Elsker Karmøy

Tiden på Karmøy har vært verdifull for Magnusdottir, og tror hun neppe kommer til å flytte tilbake til Island. Foruten fotballen har hun også jobbet litt i forskjellige barnehager.

– Jeg elsker Avaldsnes og Karmøy, og nyter livet her. På fritiden er jeg mye sammen med venner og stortrives. Håpet er at jeg kan bli her veldig lenge.

Alle foto: Knut Andreas Stenseth