ASYLMOTTAK: Kommunegården i Haugesund skulle huse 220 asylsøkere.
ASYLMOTTAK: Kommunegården i Haugesund skulle huse 220 asylsøkere.

Bud ønskes

Kommunen har enda ikke fått inn noen bud på kommunegården.
EIENDOM: Foreløpig er det ingen eiendomsutviklere i Norge som har funnet den gamle og erverdige bygården i Haugesund attraktiv nok til på legge inn bud. 
 
– Det har vært en del interessenter, men ingen har foreløpig lagt inn bud. Vi har det heldigvis ikke travelt.
 
Rådgiver i bolig- og eiendomdsseksjonen i Haugesund kommune, Kristine Thoresen Strønstad er optimistisk til tross for at et salg uteblir. Bygården har en prisantydning på 35 millioner kroner og ble lagt ut for salg i november i fjor. 
 
SE REPORTASJEN HER
 
For rundt 2 uker siden annonserte kommunen i Dagens Næringsliv.
 
– Flere tok kontakt med oss etter dette. Noen sa nei, mens andre jobber videre med prosjekter, sier Thoresen Strønstad.
 
Kommunegården like vest for Haugebanen og Karmsundgata sto ferdig på 1920-tallet. Kvartalet består av tre store leilighetsbygg med til sammen 54 leiligheter. Totalt er arealet på rundt 5000 kvadratmeter fordelt på tre bygninger. Thoresen Strønstad opplyser at det stilles visse krav til et eventuelt salg.
 
– Vi er opptatt av hva bygården skal brukes til og at bygningene renoveres. Kommunegården har en bevaringsverdi og en utbygger kan ikke rive den uten å søke om dette, sier Thoresen Strønstad.
 
SELGER SELV
 
Det er kommunen selv som står for salget, foreløpig uten særlig hell. Etter snart et halvt år på markedet er ingen bud mottatt. 
 
– Vi har kompetansen i kommunen til å stå for salget selv, sier Thoresen Strønstad.
 
Eiendomsmegler og partner i Meglerhuset Rele er delvis enig med Thoresen Strønstad. Likevel mener han at kommunen med fordel kunne lagt ut bygården til salgs gjennom et meglerfirma.
 
– Jeg betviler ikke kompetansen i kommunen som har dyktige folk. Jeg stiller heller spørsmål ved om kommunen har det rette nettverket i forhold til denne typen eiendommer. En næringslivsmegler vil ha et større nettverk, sier Hasseløy.
 
Hasseløy er imidlertid ikke overrasket over at kommunegården fremdeles ikke er solgt.
 
– Det er et vanskelig objekt å selge på grunn av størrelse og investering, sier Hasseløy.  
 
HER KAN DU LESE HELE PROSPEKTET