Jakob rasmussen

Åkra IL videre i Norgesmesterskapet

Åkra IL sitt a-lag er gira på å repetere cupeventyret fra i fjor. Med 3-1 seier mot Djerv 1919 i Haugesund i kveld er laget klar for andre kvalifiseringsrunde i NM.

Åkra IL sitt a-lag er gira på å repetere cupeventyret fra i fjor. Med 3-1 seier mot Djerv 1919 i Haugesund i kveld er laget klar for andre kvalifiseringsrunde i NM. 

Djerv 1919 har imponert i oppkjøringen til sesongen, og spiller til helgen finale i Skjold ILs vintercup. I en jevn kamp mot Åkra kom imidlertid haugesundslaget til kort og tapte mot en solid motstander.

Allerede etter ni minutter viste Jakob Rasmussen seg fram med et flott frispark fra 17 meter. 1-0 og Djerv 1919 måtte jage for utligning. Den fikk de i siste spilleminutt av første omgang, hvor storscorer Are Søderlund smalt inn 1-1. En jevn omgang med mye stillingskrig, og 2-3 i sjanser.

Utover i andre omgang tok ÅIL mer og mer over spillet, og Christian Holko har flere sjanser til å score, men nettveggen og stangen står i veien for flere mål. Etter 72 minutter får ÅIL endelig uttelling. Etter flott forarbeid av Paul A. Aanensen og Christian Holko, skrur Lars Kristian Lund ballen i mål til 2-1.

Kampet ebbet så ut med seier til Åkra, etter som Djerv 1919 ikke maktet til å få til noe kreativt angrepsspill. I stedet slår Jakob Rasmussen til igjen på tampen og setter inn 3-1. En fortjent seier til Åkra IL, som spesielt i andre omgang var klart bedre enn Djerv 1919.

I fjor spilte ÅIL seg fram til første runde i NM, og møtte FK Haugesund hjemme på Åkra. De tapte en jevn kamp mot tippeliga-laget, men fikk inntekter på over 100 000 kroner fra cupkampen. Neste kvalifiseringsrunde spilles 8. april, og motstander blir trukket siden.

Bildet øverst: Til høyre i bildet, Jakob Rasmussen, som scoret to mål mot Djerv 1919 i kveld (arkivbilde).