Før
Før

Nå er «uromomentet» revet

Det historiske området på Avaldsnes er forandret i løpet av de siste dagene.

– Det er med glede vi kan meddele at forpakterboligen på Avaldsnes er revet. Bygget har vært et «uromoment» i det historiske området, sier kirkeverge i Karmøy Marta Lunde Medhaug.

Fredag sendte hun ut pressemelding og bilder av området som viser hvordan det ser ut før og etter at huset ble revet.

Omfattende prosess

Prosessen med å få fjernet bygget på det historiske området har vært svært omfattende. I følge Medhaug har Opplysningsvesenets fond som eier huset, Riksantikvaren,  Stavanger museum, Rogaland fylkeskommune, Karmøy kommune og Karmøy kirkelig fellesråd værtinvolvert l i prosessen.

– Alle har hatt et felles ønske om å forskjønne det viktige og historiske området for Karmøy. Derfor er vi veldig glade for resultatet vi nå ser. Den historiske gravhaugen som lå tett ved boligen kommer nå til sin rett, sier hun fornøyd.