SAMSUNG CAMERA PICTURES

Kriminell aften på biblioteket

Høy blålysfaktor blant bokhyllene i Kopervik.

Foto: Karmøy Folkebibliotek

Torsdag kveld hadde Karmøy folkebibliotek åpning av den nye krimkroken på biblioteket i Kopervik. De fikk besøk fra politiet i Haugesund, Terje og Knut, som er med i TV-serien Nattpatruljen.

Politifolkene ankom i politibil, og de ansatte på biblioteket hadde pyntet med blålys utlånt av Dr. Kurt Lund. I krimkroken sto det også en utstilling av krimeffekter som de har fått fra Karmøy lensmannskontor, der alt utstyr er på plass som trengs for å etterforske en sak.

Stilte spørsmål

De erfarne tjenestemennene fortalte om hvordan det var å være med på TV-serien, og de snakket om jobben de gjør i politiet. Publikum i salen kom med flere spørsmål, og fikk høre om en spesiell sak som ble oppklart i Haugesund for en del år tilbake.

Aldersspredningen blant publikum var for øvrig stor; fra en fire måneder gammel baby til barn, ungdom og voksne satt blant tilhørerne.

Påskekrim

Etterpå presenterte Ragnhild Kjøllmoen Aarø og Tonje Salte Thorsen fra biblioteket aktuell krimlitteratur de kunne anbefale til påske, og de av publikum som ønsket det fikk utdelt liste over bøker og bruksanvisning på hvordan man kan laste ned appen for å låne e-bøker.

Biblioteksjef Hanne Mulelid var fornøyd med krimkvelden, og kan opplyse om at biblioteket inviterer til nytt arrangement allerede tirsdag den 24 mars. Da vil Tor Inge Vormedal snakke om den nye boka si om første verdenskrig.