De ansatte ved F&B Treningssenter gleder seg til å ta i bruk de nye lokalene. Fra venstre: Odd Magne Bjørnsen, Anita Flakke, Marit Midtbø og Tor Helge Flakke. Foto: Ida Marie Skeie/Shot by Skeie
De ansatte ved F&B Treningssenter gleder seg til å ta i bruk de nye lokalene. Fra venstre: Odd Magne Bjørnsen, Anita Flakke, Marit Midtbø og Tor Helge Flakke. Foto: Ida Marie Skeie/Shot by Skeie

Flytter til Bygnes

Det siste året har F&B Energy Treningssenter hatt en kraftig økning i antall medlemmer. Derfor så de ingen annen utvei enn å flytte ut av lokalene i Kopervik til dobbelt så store lokaler på Bygnes.

Det siste året har F&B Energy Treningssenter hatt en kraftig økning i antall medlemmer. Derfor så de ingen annen utvei enn å flytte ut av lokalene i Kopervik til Bygnes. 

I to år har treningssenteret holdt til i lokaler ved havnebassenget i Kopervik. I slutten av 2014 og starten av 2015 opplevde treningssenteret en stor økning i antall medlemmer. Noen kvelder kunne det være 50 personer på trening samtidig.

– Hovedårsaken til at vi flytter er at lokalene våre har blitt for små i forhold til antall medlemmer. Det har blitt så trangt, så vi bestemte oss for å ta noen grep. Vi så aldri for oss at interessen skulle bli så stor, sier Odd Magne Bjørnsen som er en av eierne av treningssenteret.

Romsligere
F&B Energy Treningssenter har en suksessrik vekst og er stadig under utvikling. De nye lokalene som åpner 2. mai, er på nesten hele 700 kvadratmeter sammenlignet med de nåværende lokalene som er på 270 kvadratmeter. I tillegg blir det mye bedre tilrettelagt med garderobefasiliteter.

– Nå blir det romsligere. Det blir som natt og dag. Selve styrke-delen blir det største på Karmøy. Målsetningen vår er å være best på styrke og kondisjon på øya. Vi satser ikke på gruppetimer nå, men man vet aldri på sikt, forteller han.

For vegg i vegg står det lokaler på 3000 kvadratmeter ledig. Dette gir treningssenteret store utviklingsmuligheter i fremtiden.

– Men nå konsentrerer vi oss om en ting om gangen. Helt siden starten har vi tatt alt steg for steg, og det vil vi fortsette med. Endelig har vi funnet en plass som er stor nok med muligheter til å utvide slik at vi kan bli enda større på sikt. Beliggenheten er også veldig fin. Bygnes har blitt veldig attraktivt etter den nye rundkjøringen kom. I tillegg har vi Rema 1000, kiropraktor og legesenter rett ved siden av, og flere bedrifter kommer til hele tiden.

En investering
Det koster naturligvis en del å foreta en slik utvidelse, men Bjørnsen har stor tro på at det skal gi resultater og ser på det som en viktig investering for treningssenteret.

– Vi må jo satse. Likevel starter vi ikke på nytt. Det hadde vært vanskeligere hvis vi startet helt fra «scratch» med ingen medlemmer og null utstyr. Nå tar vi med oss en god kundemasse opp i de nye lokalene, sier han og legger til:

– Hadde vi ikke gjort noen grep, så tror jeg vi hadde mistet mange medlemmer på grunn av for liten plass. Vi hadde ikke hatt potensiale til å bli større og få flere medlemmer.

For han og de andre ansatte ved treningssenteret har det vært viktig å høre på medlemmene og tilpasse senteret etter deres ønsker.

– Jeg tror vi har tjent på at medlemmene har kunnet komme til oss med ønsker. Vi har hørt på medlemmene våre helt siden starten og har hatt en god dialog.

Inkluderende
Fortsatt har de som mål å være det billigste treningssenteret i distriktet. De mener at det ikke skal koste skjorta å komme i form hos dem. I tillegg er det viktig for dem å fremstå som et treningssenter for alle typer mennesker.

– Vi skal være et inkluderende senter. Her skal alle føle seg velkomne. Vi samarbeider også med Antidoping Norge og ønsker at våre medlemmer slutter opp om vår tydelige holdning mot doping, sier Bjørnsen.

Både de ansatte og medlemmene gleder seg til åpningsdagen 2. mai. Nå gjenstår det en del arbeid før de kan åpne dørene til det flunkende nye treningssenteret.

– Mange dugnadstimer er nå utført de siste seks ukene for å kunne være i posisjon til åpningsdagen. Vi har fortsatt rundt seks uker på oss, så vi satser på det skal gå greit. Jeg tror vi kommer i mål, smiler han.