"The image "From the Past" is from a conceptual series named "The Workmanshouse Daughter" which is taken in one of the old mining houses in Visnes . My thoughts were to create a strong, powerful series about a lost time.  In the past images were all black and white, but I decided to do it with a strong color palette instead. The image was taken with a 50mm 1:4 lens in january of 2014."

" Bildet " From the Past " er fra den konseptuelle serien "The Workmanshouse Daughter" som er tatt i et av de gamle gruve arbeider boligene  i Visnes på Karmøy. Tanken var å skape en sterk, utrykksfull serie fra en svunnen tid. Fotografiene var sort hvite på den tiden, men jeg ville heller gjøre bildene i en sterk farge palett. Fotografiene er tatt med et 50mm 1:4 objektiv,  i januar 2014.

Tina Hult vant prestisjefylt fotopris

– Min tanke var å skape en sterk serie om en tapt tid, sier Tina Hult fra Avaldsnes.

Dette bildet er tatt ut fra serien «The Workmanshouse Daughter». Foto: Tina Hult

Tina Signesdottir Hult fra Avaldsnes gikk til topps i den nasjonale delen av Sony World Photography Award med bildet «From the Past».

Sony World Photography Award er verdens største fotokonkurranse målt i antall innsendte bilder. Bildet til Tina Signesdottir Hult gikk til topps i den nasjonale kategorien for Norge. Bildet er en del av en serie kalt «The Workmanshouse Daughter».

 
– Jeg føler meg beæret over å vinne den nasjonale prisen for Norge i år, forteller Signesdottir Hult i en pressemelding til Fotografi.

– Å få denne type anerkjennelse gir meg en bekreftelse på at det jeg skaper er bra, og at jeg treffer mennesker med bildene mine. Det gjør at det er verdt å bruke all den tid og planlegging jeg bruker på bildene, og gir meg styrke til å fortsette å skape kunst-fotografi. Jeg tror at om du ønsker noe, og jobber hardt for å oppnå det, vil hele universet hjelpe deg å oppnå det.

Tatt på Visnes
Bildet Hult gikk til topps med er en del av en serie som er tatt i en av de gamle gruvehusene på Visnes.

– Min tanke var å skape en sterk serie om en tapt tid. I gamledager var bildene alltid i svart-hvitt, men jeg bestemte meg for å gå for en sterk fargepalett i stedet. Bildet ble tatt med en 50mm 1.4 linse i januar 2014, avslutter hun.