Ikke enkelt å bryne seg på Åkras veteraner.
Ikke enkelt å bryne seg på Åkras veteraner.

Avaldsnes IL måtte slite litt mot Åkra

Avaldsnes IL sitt håndball lag i andre divisjon har gjort sakene sine bra denne sesongen, med en flott femte plass. I kveld slo de Åkra i lokaloppgjøret med komfortable 25-20.

Avaldsnes IL sitt håndball lag i andre divisjon har gjort sakene sine bra denne sesongen, med en flott femte plass. I kveld slo de Åkra i lokaloppgjøret med komfortable 25-20. Men måtte en periode i andre omgang slite for seieren.

De fleste forventet at et Avaldsnes-lag som har imponert så langt i sesongen skulle kjøre over et Åkra-lag som er inne i et generasjonsskifte og ligger sist på tabellen. Men, AIL-laget manglet flere av sine spillere, og etter to angrep, to mål og få minutter måtte storscorer Einar Utvik ut med skade, noe som klart hemmet bortelaget.

– Jeg er veldig skuffet over spillet vårt i dag. På forhånd hadde vi bestemt oss for å ta skikkelig tak i kampen, spille tøft i forsvar og kontre Åkra i senk. I stedet faller vi ned på deres nivå tempo-messig, og gjør kampen mer spennende enn nødvendig, sier en misfornøyd trener, Paul Inge Engedal.

Sesongen under etter han veldig fornøyd med lagets femte plassen.

– Tabellplasseringen er over all forventning, og det er ikke langt opp til de aller beste. Faktisk har vi med fullt lag kunne slå alle lagene i avdelingen. Nå spiller vi egentlig for gøy, men det er moro å se at flere unge spillere er på vei opp, og det kan bli spennende til neste sesong, sier Engedal.

Han kommer til å savne lokaloppgjørene mot Åkra neste sesong, men har forståelse for at rivalen har søkt laget ned en divisjon til neste sesong.

– Det vil helt klart være positivt for Åkra å gå ned en divisjon, for å bygge opp et nytt lag og gi flere unge spillere muligheten. På samme tid har det vært moro med disse lokaloppgjørene, sier Engedal.

Gjennom flere sesonger har Åkra reddet plassen i andre divisjon med et nødskrik. Denne gangen har laget søkt om å rykke ned til tredje divisjon. Med flere talentfulle unggutter på vei oppover i ungdomsavdelingen ønsker Åkra IL nå bygge opp et nytt lag, og gi de unge større sjanser til å utvikle seg.