skjermbilde_2015-03-14_kl._14.24.55

Verdens lengste undersjøiske tunell

Med sine 27 kilometer blir Rogfasttunellen verdens lengste sjøtunell. Vegvesenet satser på byggestart allerede i 2016.

SAMFERDSEL: – Selv om den blir lang tror jeg den blir en lys og trivelig å kjøre gjennom. Tunellen blir veldig sikker med gode skott mellom løpene slik at man har muligheten til å rømme mellom tunellene, sier seksjonsleder Ivar Thorkildsen.

I fredagens regionsråd for Haugalandet orienterte Statens Vegvesen om de planlagte veiprosjektene i regionen. Rogfast står allerede på i startgropen, mens det forventes at beslutningen om øst-vestforbindelsen blir tatt allerede til høsten. Her er E134 over Haukeli en soleklar favoritt.

Slår skissene til Statens vegvesen til blir det byggestart på Rogfast allerede til neste år. De fleste reguleringsplanen er allerede vedtatt og finansieringsplanen er klar

– Det er kun noen få reguleringsplaner igjen som skal godkjennes, blant annet på Bokn, før alt er klart, sier Thorkilsen.