Erlend Bratland er blant deltakerne i årets Stjernekamp.
Erlend Bratland er blant deltakerne i årets Stjernekamp.

– Det blir veldig nakent for meg

Haugesunderen Erlend Bratland kan vinne MGP i kveld med

I kveld åpner Erlend Bratland (23) Melodi Grand Prix med låten «Thunderstruck». Veien til hvor han står i dag har vært lang, noe som gjenspeiles i låten til haugesunderen. 

–  Det blir veldig nakent for meg. Låten handler om å være ung og usikker for så å bli voksen og selvsikker. Jeg tror mange kan kjenne seg igjen i det jeg synger om. Innholdet tar utgangspunt i mitt liv, men ikke noen spesielle hendelser, forteller Bratland til Haugesundnytt.

Forvandlingen fra da Bratland deltok i Norske talenter 2008 til Bratland som deltar på Melodi Grand Prix 2015 er stor. Det fargerike rosa og blå håret er borte til fordel for en ny og enklere stil. Uansett er det same gutten som i dag inntar scenen i kveld. Med ny styrke og glede.

Skal sette standarden 

Det blir en spennende kveld hvor en får se både nye artister og veteraner som Bettan og Tor Endressen på scenen. Selv om konkurrasnen er stor har haugesunderens bidrag fått gode tilbakemeldinger, en skal derfor ikke se bort fra at Bratland går seirende hjem i kveld.

– Da jeg våknet i dag var jeg velidg trøtt og nervøs. Vi skal åpne showet, så jeg har masse sommerfugler i magen, men jeg vet det kommer til å bli supergøy derfor gleder jeg meg veldig. Vi har øvd mye og er endelig klar for å få vise det frem.

– Så det blir du som skal sette standarden? 

– Ja det blir nok det, sier en lattermild Bratland og legger til

– Det er uansett mange flinke folk jeg skal konkurrere med i kveld og et veldig variet program. Alt fra sjangere som ballader og rølpe pop.

Drømmer om Wien 

Ut av 800 sanger var det kun eleve som ble valgt ut til MGP i år. Det i seg selv er en seier forteller Bratland.

– Bare det å ha blitt valgt ut var fantastisk. Men jeg håper selvsagt å vinne slik at jeg kan representere Vestlandet og Norge i Wien.

– Hva gjør du hvis du vinner i kveld?

– Jeg tør ikke tenke på det. Champagnen blir åpnet uansett, det er sikkert. Men jeg håper folk heier meg fram til gullfinalen, det hadde vært utrolig gøy. Støtten har vært så stor og god frem til nå, sier Bratland.

Bratland konkurrerer i kveld med

Tor Endresen og Bettan
Raylee
Alexandra Joner
Ira Konstantinidis
Contrazt
Marie Klåpbakken
Staysman & Lazz
Mørland & Debrah Scarlett
Karin Park
Jenny Langlo

Se musikkvideon her: