IMG_7367

Video: Latterbrølene runget i Skudeneshavn

Latteren satt løst i salen da Skudenes latterfestivalen for femte året på rad gikk av stabelene fredag kveld.

Latteren satt løst hos publikum da Skudenes Latterfestival for femte året på rad gikk av stabelen fredag kveld.

Det hele ble sparket i gang med den populære revyen«Humorfisje», hvor de lokale og folkekjære artistene Marion Zahl, Kurt Johansen, Anne Marith Sandhåland, John Henry Simonsen og Manghild H. Knutsen ga publikum det de ville ha.

– Åh eg døøøør, bryter det ut fra et lattermildt publikum.

Med både sang og sjarmerende karakterer fikk publikum nok en gang valuta for pengene. Det var vanskelig å holde både tårer og latter tilbake da de på scenen først skrudde på sjarmen. Å by på seg selv har fått en ny mening etter i kveld.

– Ingenting slår «Klippen» 

Gjengen klarte å treffe nerven hos publikum, blant annet ved å sette hverdagsituasjoner som Karmøybuen kjenner seg igjen i på spissen. Da ble selvsagt striden mellom de ulike byene en sikker vinner hvor det i et av åpningsnumrene kom frem en diskusjon om overfloden av frisørsalonger på Åkra.

– På Åkra har vi så mange frisørsalonger, ja det finnes faktisk en salong til hver, sier Simonsen.

– Det er vel ingenting sammenlignet med Vea. De har den største frisørsalongen av de alle. Har du ikke sett den? Den har plass til så mange mennesker, «Klippen» heter den, forteller Johansen og sikter til bedehuset på Vea.

Utsolgt 

Under fjorårets Fiskeridager i Åkrehamn ble revyen «Humorfisje» godt mottatt. Den ble så populær at gjengen måtte sette opp to ekstraforestillinger på grunn av stor etterspørsel. I år har de valgt å satse på samme oppskrift, men med nye innslag.

Ryktet om revyen hadde denne gang spredt seg langt utenfor Karmøys grenser. Faktisk helt til Seattle. De hadde lest om Latterfestivalen i Karmøynytt for et par uker siden og ringte hjem fra USA for å sikre seg billetter før det ble utsolgt.

Les også: Fem år med latter og moro 

Festivalen vil foregå over to dager hvor det blir revy begge dagene (fredag og lørdag). Tradisjon tro blir det også vitsestafett lørdag. Her skal Arne Nordbø, Lasse Pedersen, Anette Pedersen og Rune Bjerga bidra med gode historier.

 Se video: