Disse tre trives med å være aktivitet i friminuttene.
Disse tre trives med å være aktivitet i friminuttene.

Bildeserie: «Mesternes Mester» på Ferkingstad skole

Når det ringer ut til friminutt på Ferkingstad skole, er det full aktivitet i skolegården. Her er elevene godt i gang med å øve til "Mesternes Mester"-konkurransen som starter etter påske. Se bilder og video.

Når det ringer ut til friminutt på Ferkingstad skole, er det full aktivitet i skolegården. Her er elevene godt i gang med å øve til «Mesternes Mester»-konkurransen som starter etter påske.

Mange kjenner nok til NRKs «Mesternes Mester» hvor tidligere idrettsmestere fra Norge konkurrerer mot hverandre om å bli «Mesternes Mester». Nå har Ferkingstad skole bestemt seg for å lage sin egen versjon av konkurransen.

– Etter påske blir det konkurranse i storefri hver fredag i ti uker. Til slutt kårer vi «Mesternes Mester». Nå er det øving i friminuttene frem mot konkurransen, forteller rektor ved Ferkingstad skole, Mona R. Sævik.

Fokus på fysisk aktivitet
Konkurransen har 12 oppgaver hvor elevene blant annet får testet hukommelse, styrke, utholdenhet og balanse.

– Det er en øvelse som heter «hengecup» hvor elevene skal se hvor lenge de klarer å henge i en stang uten å være i grusen med beina. Her må de virkelig pine seg for å holde ut lengst. Det er de som aldri slipper, så vi ser konkurranseinstinkt hos noen. Jeg håper likevel at konkurranseinstinktet blir enda bedre etter hvert, sier hun og legger til:

– Det som er positivt med denne konkurransen er at det ikke nødvendigvis er den som løper fortest som er best, men kanskje en person som er mer allsidig.

Målet med konkurransen er å skape aktivitet ute i skolegården og få elevene i fysisk aktivitet.

– Vi har alltid hatt aktivitetsdager og fokus på fysisk aktivitet, men det er første gangen vi gjør «Mesternes Mester». Elevene synes det er kjempekjekt når det skjer noe i friminuttet, og vi ser at denne konkurransen er med på å skape mer aktivitet blant elevene.

Håper på seier
Fredag formiddag var det full aktivitet i storefri. Ida Høines og Laura Aarsand Dale Langåker tar seg en liten pust i bakken.

– Det er kjempekjekt, utbryter Ida Høines.

Hun og venninnen er godt i gang med å øve frem mot konkurransen. Begge to håper de kan gå seirende ut som «Mesternes Mester».

– Men det er noen oppgaver som er vanskelige, for eksempel å balansere på ball. Etter fem minutter må vi lukke øynene, og da begynner jeg å miste balansen. Jeg liker bedre å gå på stylter, forteller Høines.