10292533_745306208870896_9120208359241704773_n

Spent på reaksjonene

Cato Manuel Ekrene er spent på hvilke reaksjoner smakebiten av kortfilmen "Run" kommer til å få. Filmen er produsert i Haugesund og i dag er traileren ute.

Foto: Privat 

Etter mange timer og dager med hardt arbeid kan Cato Manuel Ekrene endelig vise frem det han har jobbet med den siste tiden. Produsenten fra Haugesund har sammen med regissør Jørgen Langhelle, produsert kortfilmen «Run». 

«Run»  utspiller seg i Haugesund og handler om hvor langt en er villig til å gå for å unngå å havne i fengsel. I følge produsenten er tematikken i filmen noe som vil treffe mange.

– Folk gjør domme ting, hvem gjør ikke det? Det er menneskelig å gjøre feil. Og det er det filmen handler om. Mennesker og medmennesker, hvor folk havner i desperate situasjoner og gjør desperate ting, sier Ekrene.

Stort budsjett 

Hundre mennesker var i sving før jul da det hele ble filmet i Haraldsgata, hvor både kjente og ukjente ansikter var med på å få produksjonen til å gå rundt.

– På rollelisten finner vi  kjente skuespillere som Jørgen Langhelle, Kim Sønderholm og Silje Dahl. I tillegg har vi Langhelle med som er en utrolig dyktig regissør, sier Ekrene og legger til.

– Hvis vi legger sammen alle timene vi som har vært med på produksjonen har jobbet, ville det nok ha kostet rundt en halv million kroner. Det har selvsagt gått flere titusener av kroner på dette, men hadde det ikke vært for støtten fra næringslivet, Haugesund sentrum og TVH for utlån av utstyr, ville filmen aldri eksistert.

– Hvordan er nervene i dag? 

– Jeg er veldig spent å se hvordan reaksjonene kommer til å bli. Det er jo Haugesunds første action film. I tillegg er det ekstra morsomt for de som kommer fra Haugesund å se den, i og med at du vil kjenne igjen gatene og området. Andre norske filmer blir som oftest spilt inn i storbyer som Stavanger, Bergen og Oslo. Derfor er det ekstra gøy å kunne lage filmen her.

– Når kommer kortfilmen ut? 

– Den kommer til å ha premiere rundt mai her i Haugesund. Det er ikke often en gjør så mye ut av kortfilmer, men vi ønsker å ha en skikklig premiere med skuespillerene på rød løper og det hele. I tillegg skal den være med på kortfilmfestivalen i Grimstad i juni. Det vil kanskje etterhvert også bli vist internasjonalt.

Flyr inn Hollywood skuespiller 

Haugesunderen ligger ikke på latsiden og har flere jern i ilden for øyeblikket.

– Hva blir neste prosjekt? 

– Vi skal snart begynne å jobbe med et internasjonal film som kan minne litt om den kjente zombie filmen «28 days later». Vi har planer om å spille den inn her i Haugesund sentrum, hvor hele byen kommer til å være tom for mennesker. Det er et utrolig spennende prosjekt. Vi har også kanskje fått med en anerkjent Hollywood skuespiller på laget, sier Ekrene.

– Kan du fortelle hvem det er? 

– Nei ikke enda, men det jeg kan si er at han har vært med i X-Men filmen, sier Ekrene.

Se traileren her:

https://www.youtube.com/watch?v=jQvA6jm2UIc&feature=youtu.be