Maren Mjelde hadde sin trener fra Avaldsnes, Tom Nordlie på tribunen under landslagets kamp mot Sveits (2-2).
Maren Mjelde hadde sin trener fra Avaldsnes, Tom Nordlie på tribunen under landslagets kamp mot Sveits (2-2).

Nordlie i Portugal – lei av gullprat

– Målet vårt er fortsatt medalje, men gullpratet er jeg begynt å bli lei av, sier Tom Nordli. Han er i Portugal, sammen med resten av toppserietrenerne for å følge landslaget i Algarve Cup.

– Målet vårt er fortsatt medalje, men alt gullpratet er jeg begynt å bli lei av, sier Tom Nordli. Han er i Portugal, sammen med resten av toppserietrenerne for å følge landslaget i Algarve Cup.

I Algarve, Portugal: Jan Reidar Vågsdalen
Avaldsnes-trener Tom Nordlie er i Portugal der han er sammen med resten av toppserietrenerne. De får med seg kampene til landslaget under Algarve cup.

Tom, du har nettopp fått en viktig spiller i Debinha ute med skade, hva tenker du om det?

-Det er selvsagt ikke bra, og på et ugunstig tidspunkt for oss. Med målsettingen om å kjempe i toppen, forstyrrer det selvsagt målsettingen vår at en så god spiller ikke blir tilgjengelig for spill. Debinha er en ting, men jeg må muligens rokere i laget for å få spille slik jeg ønsker, og det kan ta sin tid, og heller ikke det jeg hadde tenkt meg for kort tid siden.

Har dere nye spillere på vei inn?

– Ja, vi jobber kontinuerlig og vurderer hele tiden spillerstallen, og det er naturlig at vi trenger forsterkninger. En midtbanespiller og en stopper er først og fremst det vi nå trenger, så får vi se hva vi ender opp med, sier Nordlie fra tribuneplass under Norge – Sveits i går kveld.

Forventningene stiger på Karmøy nå som seriestarten nærmer seg?

– Vi må legge bort gullsnakket. Det er ikke bare å gå bort å ta gull på dette nivået med lag som blant annet Stabæk og Lillestrøm, som har sterke lag og har fått jobbe lenge i sammen. Jeg har hatt uker på meg, mens Øyvind Eide og Monica Knudsen i de to andre klubbene har jobbet der i flere år. Jeg kan ikke trylle, men jeg skal få ett godt lag og vi skal markere oss i sesongen som kommer.

– Men vi må ta skadesituasjonen i betraktning nå, og jeg vil kjøre ned intensiteten på treningen, for å unngå mer belastning og flere skader, forteller Nordlie.

Maren Mjelde hadde sin trener fra Avaldsnes, Tom Nordlie på tribunen under landslagets kamp mot Sveits (2-2).

Maren Mjelde hadde sin trener fra Avaldsnes, Tom Nordlie på tribunen under landslagets kamp mot Sveits (2-2).

Du har fått inn Maren Mjelde i troppen, kan du si noe om henne?

– Hun er en lojal spiller med stor og lang erfaring til tross for at hun kun er 25 år. Hun har spilt i toppklubber, er proff til fingertuppene og en ledertype. Men hun var ikke godt trent da hun kom til Avaldsnes, men nå ser jeg hun begynner å komme og vil være i god form når vi starter opp. Jeg har brukt henne som kaptein, ett naturlig valg så langt, så får vi se om hun bærer båndet rundt armen når alvoret begynner, avslutter en smilende Nordlie.