Dessert servert på trefjøl
Dessert servert på trefjøl

Eksklusive matopplevelser

Restauranten To Glass i Strandgata inviterte pressen på lunsj for å lansere sitt nye konsept – Chambre Gourmet – i forrige uke. Det ga utvilsomt mersmak.
ERFARNE KOKKER: Innehaver John G. Lohne (t.h.) og kjøkkensjef Morten Holgersen har relativt lang fartstid innen gourmetfaget fra andre arbeidsplasser.

Restauranten To Glass i Strandgata inviterte pressen på lunsj for å lansere sitt nye konsept – Chambre Gourmet – i forrige uke. Det ga utvilsomt mersmak.

Eksotisk andebryst

Eksotisk andebryst

Det er ikke så ofte vi som primært er nyhetsjournalister kan oppføre oss som matskribenter. Men på torsdag i forrige uke fikk vi en sjelden anledning til å la de de mest finstemte delene av sanseapparatet gjøre den viktigste jobben.

Ettersom undertegnedes kunnskap om mat er nokså begrenset, blir det ingen utførlig beskrivelse av måltidet. Samtidig føler jeg meg berettiget til å si at det holdt høy kvalitet.

Først andebrystet, som var perfekt stekt, med sprøtt skinn og kjøtt som nærmest smeltet på tungen, og et tilbehør som kunne fortjent et eget avsnitt. Deretter desserten, med hvit og mørk sjokolade, en sorbet av bær, og gudene må vite hva. Små eksplosjoner av kulinarisk nytelse.

– Jeg har tenkt på ideen i halvannet år og nå var tiden inne. Vi har fått opp driften og kvaliteten på restauranten, og det føles naturlig å ta det steget, sier innehaver og daglig leder John G. Lohne, som håper gourmettilbudet skal bli en del av To Glass sin merkevare.

Det lille ekstra

Dessert servert på trefjøl

Dessert servert på trefjøl

Målet med Chambre Gourmet er å tilby eksklusive smaksopplevelser til alle som er interessert. Hver måned setter de opp en ny meny der en velger fra fire til seks retter, med viner anbefalt til hver servering.

– Vi hadde lyst til å vise at vi også kan tilby det lille ekstra. Det er ofte kresne kunder her, eller noen som skal feire noe spesielt, og da kan vi gi dem den pakken de ønsker, sier kjøkkensjef Morten Holgersen.

Gourmetkonseptet er egentlig tilpasset mellom seks og tolv personer, men de kan ta flere om nødvendig.

– Det har litt med komfort å gjøre. Vi kan ta opptil 20 personer, men da må vi flytte det til Chambre Séparée, som er et annet selskapslokale, forteller Lohne.

Han gjør samtidig oppmerksom på at gourmetgjester må bestille et par dager i forkant. Ellers går restaurantdriften som normalt.

– Vi har pusset opp rommet i elegant stil og vil ha det stående som en showcase når det ikke er i bruk. Men det kan enkelt gjøres om til vanlig à la carte-restaurant når det er behov for det.