CyberViewX v5.14.25
Model Code=48
F/W Version=1.07
Monkey Plot

Monkey Plot lager LYD

– Vi har spilt inn utrolig mye og plukket ut det som fungerte best, sier trommis Jan Martin Gismervik om Monkey Plots siste plate «Angående omstendigheter som ikke lar seg nedtegne». Mandag 9. mars gjester de konsertserien LYD på Billedgalleriet.

– Vi har spilt inn utrolig mye og plukket ut det som fungerte best, sier trommis Jan Martin Gismervik om Monkey Plots siste plate «Angående omstendigheter som ikke lar seg nedtegne». Mandag 9. mars gjester de konsertserien LYD på Billedgalleriet.

Gismervik fra Avaldsnes tar med seg Christian Winther (gitar) og Magnus Nergaard (kontrabass) til hjemtraktene for å avslutte en liten lanseringsturné. I helgen spilte de blant annet på Nasjonal Jazzscene under By:Larm i Oslo.

– Plata slippes ikke offisielt før 6. mars. Vi er veldig spente på responsen, for vi er så fornøyde selv, hvis jeg kan si det. Den er annerledes enn live-settet, selv om det fortsatt er improvisasjon. Vi har spilt inn utrolig mye og plukket ut det som fungerte best, sier Gismervik.

Passer stilen

Nytt album

Nytt album

«Angående omstendigheter som ikke lar seg nedtegne» er bandets andre album. Det første, «Løv og lette vimpler» kom i 2014, og de har nylig lagt et innholdrikt år bak seg. De har turnert i inn- og utland, og i fjor sommer vant de den prestisjetunge prisen Årets unge jazzmusikere. Med den fulgte også et arbeidsstipend på 150.000 kroner fra Gramo, samt en lanseringspakke fra Norsk Jazzforum.

Gismervik mener de passer godt inn i det eksperimentelle konseptet som er LYDs varemerke.

– Vi er jo litt sære. Jeg har spilt lite i Haugesund tidligere, for det er så få steder for meg å spille. LYD er et fantastisk opplegg som passer min stil og min musikksmak.

Han er sikker på at publikum har noe å glede seg til.

– Vi er i hvert fall godt samspilte når vi kommer til Haugesund. Billedgalleriet er et veldig fint rom å spille i som kler vår åpne og elastiske musikk, mener Gismervik.

I fjor sommer vant trioen Monkey Plot Jazzintro, og ble dermed kåret til Årets unge jazzmusikere 2014. Konsertserien LYD støttes av Norsk Kulturråd og Lars AS