Rasha Stage

Ble kjent med andre sider av Syria

En av Syrias største musikalske stjerner, Racha Rizk, serverte publikum arabisk jazz da «Stemmer fra Syria» ble arrangert i Haugesund i regi av Amnesty International lørdag kveld.

Foto: Vincent Hansen

En av Syrias største musikalske stjerner, Racha Rizk, serverte publikum arabisk jazz da «Stemmer fra Syria» ble arrangert i Haugesund i regi av Amnesty International lørdag kveld.

Musikk er kanskje en av de siste tingene man forbinder med Syria i dag. Det er heller krig og elendighet som preger nyhetsbildet hver dag. Derfor ville Amnesty International invitere folk til en kveld på «Hos Carlos» hvor publikum fikk høre en av Syrias største musikalske stjerner. Dette viste seg å bli en stor suksess.

– Det gikk kjempebra. Vi hadde rundt 120 publikummere. Folk satt også utenfor i kafeen for å kunne ta del i dette arrangementet. Jeg trodde kanskje at arrangementet skulle bli for nisjé med tanke på at det er arabisk jazz, men folk kom langveis fra for å høre på Racha Rizk, forteller Nancy Herz i Amnesty International.

Viktig budskap
Publikum fikk dermed muligheten til bli kjent med andre sider av Syria. Racha Rizk har også laget sanger til to libanesiske filmer: «Caramel» og «Where do we go now».

– Racha er et symbol på kunst og det som er vakkert. Det er veldig viktig å vise frem at denne siden fortsatt eksisterer.

I løpet av kvelden ble det også holdt en viktig appell på vegne av Amnesty. Budskapet gikk ut på at Norge må åpne sitt land for å ta imot sårbare flyktninger og gi disse menneskene en sjanse til å starte livene sine på nytt. Krigen i Syria har tvunget 11 millioner mennesker på flukt. I tillegg til de internt fordrevne har fire millioner krysset grensen til nabolandene.

– Amnesty sitt krav er at Norge skal ta imot 5000 kvoteflyktninger hvert år og at alle syriske flyktninger som kommer til Norge, skal få bli, sier Herz.