KVELDENS VINNER: Retorikkekspert Elaine Eksvärd gjorde stor suksess da hun tegnet opp fire forskjellige personlighetstyper.
KVELDENS VINNER: Retorikkekspert Elaine Eksvärd gjorde stor suksess da hun tegnet opp fire forskjellige personlighetstyper.

Haugalandskonferansen – en oppsummering

HAUGALANDSKONFERANSEN 2015: Retorikkekspert Elaine Eksvärd kom best ut, Milad Mohammadi var en god nummer to, og Kevin Keegan gjorde nøyaktig det en kan forvente av en pensjonert fotballspiller. Her er Haugalandskonferansen i terningkast.
KVELDENS SNAKKIS: Retorikkekspert Elaine Eksvärd gjorde stor suksess da hun tegnet opp fire forskjellige personlighetstyper.

HAUGALANDSKONFERANSEN 2015: Retorikkekspert Elaine Eksvärd kom best ut, Milad Mohammadi var en god nummer to, og Kevin Keegan gjorde nøyaktig det en kan forvente av en pensjonert fotballspiller. Her er Haugalandskonferansen i terningkast.

Det er ikke utenkelig at noen undrer seg over hvorfor Haugalandskonferansen får så mye oppmerksomhet, men det har sin naturlige forklaring. Kort fortalt har den opparbeidet en posisjon som det mest ettertraktede arrangementet i regionen. Det er ikke noe, i hvert fall av åpne og offentlige begivenheter, det går så mye prestisje i som å vise ansiktet sitt i Maritim Hall denne dagen.

Konferansen er som regel fullbooket måneder i forveien og det er langt fra gratis å melde seg på. På relativt få år har dette enkeltstående arrangementet bygd seg opp til å bli en millionbedrift, og regnes som selve flaggskipet for Haugesundregionens Næringsforening. Derfor stilles det ekstra strenge krav til foredragsholdere og innhold – og pressen føler seg forpliktet til å gjøre grundige analyser.

LES OGSÅ: Solstein fikk næringslivets bragdpris

NB: Temaet for konferansen var Teamwork. Terningkastene er helhetsvurderinger der en har tatt hensyn til engasjement, budskap, oppbygning og respons.

Sigurd Granmark

Sigurd Granmark

Sigurd Granmark – 5

Tidligere Adidas-sjef i Norge, Sigurd Granmark, fikk æren av å være førstemann ut, og han brukte ikke lang tid på å fange publikum. Hans energiske fremtoning hadde en smittende effekt og latteren satt løst i salen. Han åpnet med en litt intetsigende anekdote om Pablo Picasso, men hentet seg raskt inn og traff langt bedre når han brukte sine egne erfaringer for å snakke om sitt spesialfelt – motivasjon.

– En god leder skal ikke motivere, en god leder skal pushe de ansatte, sa Granmark, og utdypet.

– En merkevare er ikke sterkere enn folkene som jobber der. En leder skal påvirke valgene de ansatte tar når ingen ser dem.

Han gikk tidvis tett på sitt eget liv og fortalte blant annet om hvordan han ikke klarte å få datteren til å like de idrettene han ville at hun skulle like, uten at det ble for nærgående eller kleint. Argumentasjonen var saklig og det var en rød tråd gjennom hele foredraget. Hovedbudskapet kan sies å være at prestasjonskultur kommer fra alt det som ikke kan måles, og at en må ansvarliggjøre de ansatte for å oppnå best mulig resultater.

Linn Cecilie Moholt

Linn Cecilie Moholt

Linn Cecilie Moholt – 4

Etter første pause fikk deltakerne anledning til å bli bedre kjent med Linn Cecilie Moholt. Hun er administrerende direktør i familieselskapet Karsten Moholt AS og fortalte hvordan hun ble bedriftsleder over natten da hun mistet både far og bror i Air France-ulykken i 2009. Et kontrastfylt år ettersom de fikk det beste økonomiske resultatet noensinne.

I samråd med familien besluttet de raskt at hun skulle ta over ledelsen, men det bød naturligvis på noen utfordringer.

– Vi måtte finne ut om vi skulle fortsette som før eller om vi skulle utvikle selskapet. Vi bestemte oss for å utvikle, og jeg tror ikke jeg hadde stått her hvis vi ikke hadde gjort det, sa Moholt.

Foredraget var på mange måter rørende og hun snakket avbalansert om den familiære tragedien, men når det gjelder endringsledelse, hadde hun ikke så mye nytt å komme med. Hun fortalte stort sett bare at de har gjort noen grep, som å investere i nytt bygg og legge om selskapsstrukturen, og at de har lykkes med dem. Noen ganger var det som hun skyndte seg videre og ikke helt hadde troen på sin egen fremføring.

Elaine Eksvärd

Elaine Eksvärd

Elaine Eksvärd – 6

Svenske Elaine Eksvärd driver retorikkbyrået Snakka Snyggt. Og i løpet av sin tilmålte tid beviste hun til gangs at retorikk (læren om talekunst) er et fag en ikke skal kimse av. Hun er for tiden høygravid, men inntok talerstolen på en måte som ville gjort Cicero stolt. Ved å ta i bruk alle de riktige virkemidlene demonstrerte hun hvordan kroppsspråk, stemmeleie og andre persolighetstrekk er viktige faktorer i det vi kommuniserer til omverdenen.

Med en blanding av selvironi og overbevisende kunnskap frembrakte hun flere ganger krampelatter i salen, og det toppet seg da hun tegnet opp fire forskjellige personlighetstyper – blå, grønn, rød og gul – og ga eksempler på hvordan noen er introverte og andre ekstroverte. Her inkluderte hun også publikum på en god måte, og skapte utvilsomt kveldens store snakkis da det senere var duket for bankett.

Foredraget scorer høyt på alle parametre. Det var originalt, lærerikt og særdeles underholdende. Eksvärd formidlet noe alle hadde et utbytte av, både på et personlig plan og i yrkeslivet, og det var ikke et eneste feilskjær å registrere.

Carl Størmer

Carl Størmer

Carl Størmer – 3

Etter lunsj var det Carl Størmer sin tur til å ta mikrofonen. Han titulerte foredraget «Kontroll er for nybegynnere» og snakket om hvordan jazzmusikeres samspillteknikker – kalt Jazzcode – er overførbart til andre bransjer der en må jobbe i små grupper uten å ha tid til forberedelser.

Han understreket nødvendigheten av å sette sammen komplementære team, der ulike egenskaper utfyller hverandre, og eksemplifiserte ved å invitere musikere på scenen og spille den kjente jazzlåten «Summertime» – med konferansier Heine Totland på vokal, tilsynelatende uforberedt. Deretter snakket han videre om hvordan jazzens metode kan fungere som en veileder når en arbeider under sterkt press, før de spilte en ny låt, og slik vekslet det frem og tilbake.

Carl Størmer er tidligere markedsdirektør i Norwegian, har jobbet som strategikonsulent for IBM og grunnlagt flere spennede bedrifter, så han vet unektelig hva han snakker om, men presentasjonen ble rotete og traff ikke helt publikumet i Maritim Hall. I tillegg kom det i overkant mye informasjon på storskjermene som gjorde inntrykket noe kaotisk, og tonen opplevdes tidvis som belærende.

Milad Mohammadi

Milad Mohammadi

Milad Mohammadi – 5

Ingen kunne vite hva de hadde i vente da den unge svenske statsviteren og juristen Milad Mohammadi inntok podiet. Som en beat-poet fra 70-tallet banket han et budskap om nestekjærlighet og empati inn i forsamlingen. Samtidig som han fortalte om sin egen reise, fra å være en innesluttet innvandrer fra Iran, til å bli en viktig stemme i den svenske offentligheten.

– Jeg skal ikke lære dere noe, jeg skal få dere til å føle, sa Mohammadi.

– Jeg skal få dere til å forstå at dere er viktigere enn dere tror.

Han var på et tidspunkt så langt nede at han vurderte å ta sitt eget liv, men bestemte seg i stedet for å bli «verdens beste person». Noe han tydeligvis ikke er så langt fra å klare. Med taktfast rytme forklarte han publikum hvor viktig det er med integrasjon og mangfold, og han oppfordret samtlige til å være forbilder.

– Du må ha mot for å være et forbilde, proklamerte Mohammadi.

Han understreket også nødvendigheten av utdannelse og meddelte at han lenge har hatt en drøm om å lage en ny skole. Den skal ivareta langt flere samfunnsoppgaver enn i dag, og om halvannet år blir den første skolen en realitet. Det eneste minuset med fremførelsen var at enkelte poenger ble trukket vel langt og at den messende talen tidvis ble litt monoton. Mohammadi fikk for øvrig trampeklapp og måtte nesten opp på scenen en gang til før applausen hadde gitt seg.

Kevin Keegan

Kevin Keegan

Kevin Keegan – 4

Hva skal man si? Kevin Keegan var lansert som hovedattraksjon på årets konferanse, men det er neppe på grunn av hans egenskaper som foredragsholder. Med en powerpoint-presentasjon som ga inntrykk av å være fra 80-tallet, prøvde han så godt han kunne å få presentasjonen til å handle om ledelse og teamwork, men her var det lite å hente for dem som har ambisjoner om å ta en bedrift inn i fremtiden.

Grunnen til at Keegan likevel får en firer på terningen, er simpelthen at han har et usedvanlig vinnende vesen. Han er en levende legende, i hvert fall for den fotballgale delen av befolkningen, og har selvfølgelig et stort lager med historier fra sine glansdager. Ved å hente frem noen utvalgte episoder reddet han seg ut av de verste flosklene, og sørget for at det ble en morsom og uhøytidelig avslutning på konferansen.