Bente Sand (t.v.) og Sissel Stenersen i Engtunet Støtteforening har fått god hjelp med bakingen til basaren.
Bente Sand (t.v.) og Sissel Stenersen i Engtunet Støtteforening har fått god hjelp med bakingen til basaren.

– Et stort behov for å samle beboerne

Lørdag ettermiddag arrangerte Engtunet støtteforening sin årlige basar. I år skal inntektene gå til å bygge en utestue til beboerne på Engtunet. Se bildeserie.

Lørdag ettermiddag hadde rundt 100 personer møtt opp på Solstein på Vea da den årlige basaren til Engtunet støtteforening ble arrangert. 

Inntektene fra basaren går til beboerne ved institusjonen på Engtunet på Åkra. Pengene skal i år brukes til å bygge en utestue utenfor Engtunet. Målet er å samle beboerne.

– Utestuen skal bli brukt til sosiale aktiviteter. Vi skal blant annet få inn et biljardbord. Vi ser at det er et stort behov for å samle beboerne, for mange sitter ofte for seg selv i leilighetene sine, forteller leder i Engtunet Støtteforening, Janne Kristin Kvilhaugsvik.

Les også: Storkoste seg på dansegalla

Ferie på beboerne
I 2012 ble støtteforeningen dannet etter at beboerne ved Engtunet på Åkra ikke hadde vært på ferie på tre år. De ansatte startet da en støtteforening i samarbeid med brukere og pårørende.

– I år har vi reservert en hytte på Nesjatunet på Bømlo hvor brukerne får mulighet til å dra på ferie. Kommunen kan ikke lønne personalet til å reise på tur med de, så det er her vi kommer inn. Så pengene fra basaren kommer godt med. Vi hadde ikke fått noe i boks uten det, sier Kvilhaugsvik og legger til:

– Så vi vil takke alle som bidrar til å hjelpe. Vi må også støtte Solstein som lar oss benytte lokalene deres når vi arrangerer basar og andre aktiviteter. Handelsstanden på Åkra har også støttet oss med masse flotte premier, sier hun.

Les også: Ga 15.000 kroner til Engtunet

Under basaren var GPS lovsangsteam fra Saron til stede for å bidra med fire sangnumre.