HTG - 2015 - første klasse

Over 150 HTG-elever reiser til Spania

Det er årets høydepunkt for to av klassetrinnene ved Haugesund Toppidrettsgymnas. Skoleturen til Spania er litt av et puslespill for de som legger opp turene, men et eventyr for de 150 elevene som deltar.

Det er årets høydepunkt for to av klassetrinnene ved Haugesund Toppidrettsgymnas. Skoleturen til Spania er litt av et puslespill for de som legger opp turene, men et eventyr for de 150 elevene som deltar.

I dag reiser første pulje med elever Haugesund Toppidrettsgymnas avgårde på treningsleir til Costa Ballena i Spania. De første 54 elevene fra andre klasse er ikke før kommet hjem, før 99 elever fra første klasse reiser etter.

– Dette er årets høydepunkt for elevene våre. Tidligere har vi delt opp turen etter spesialidretter, hvor håndballspillerne reiste til Danmark og fotballspillerne prioriterte Tyrkia. De to siste årene har vi valgt å reise med hele trinnet til Spania. Her får elevene spesialtilpasset opplegg etter hvilken idrett de driver med, sier Leif Sævereid, toppidrettsjef på HTG.

Et puslespill

Som hovedansvarlig for turene, er det litt av et puslespill som skal løses for Sævereid.

– Vi har en god kontakt i Spania, som er med å legge tilrette med spesialtrening for de forskjellige utøverne. For eksempel vil håndballspillerne bli trent av en spansk trener, og spille kamper mot lokale lag. Spania har gode idrettsutøvere på alle nivå og idretter, og det er kjekt for våre elever å møte nye trenere, ny trenings-kultur og spille mot lokale spillere. Men med 12-13 forskjellige idretter representert blant elevene, kan det være utfordrende å skaffe et spesialisert tilbud til alle.

HTG - fjellklatring

Det legges vekt på at elevene skal gjøre ting sammen, for å få variert trening og styrke samholdet i hele elevgruppen.

– Vi har felles aktiviteter som fjellklatring, surfing, og i fjor fikk flere av elevene prøve seg som tyrefektere. En tur til Gibraltar, og fotballkamp i Sevilla er blant aktivitetene vi prioriterer. Området vi bor er internasjonalt kjent for sin sherryproduksjon, og vi får omvisning på en stor vingård. Spanjolene reagerte med vantro når elevene ikke fikk prøvesmake sherryen, men vi kjører total forbud mot alkohol på turene våre.

Foruten alle aktivitetene, har elevene noen timer hver dag med skolefag. Hjemmefra har de med seg oppgaver som skal løses.

– Turene våre er frivillige, men 99 prosent velger å delta. For skolemiljøet er dette gull verdt, og vi ser at det skaper et positivt samhold mellom elevene. Første klassingene som kommer til oss på høsten, begynner semesteret med flere dagers vandring, og overnatting på turisthytter i Etne-fjellene. Her blir elevene kjent med hverandre, og det skapes et godt samhold helt fra starten.