Camilla Helgesen (t.v.), Jannicke Sivertsen og Ida Sivertsen har fått tre avslag fra kommunen på søknadene sine om parkeringsbevis for forflytningshemmede.
Camilla Helgesen (t.v.), Jannicke Sivertsen og Ida Sivertsen har fått tre avslag fra kommunen på søknadene sine om parkeringsbevis for forflytningshemmede.

Husflidsdamene inntar galleriet

I 12 år har sju damer samlet seg i vevstuen i Kopervik kulturhus. På lørdag blir det arrangert åpent hus, og husflidsdamene er klare for å vise frem arbeidet sitt.

I 12 år har sju damer samlet seg i vevstuen i Kopervik kulturhus. På lørdag blir det arrangert åpent hus, og husflidsdamene er klare for å vise frem arbeidet sitt.

Puter, løpere, tepper og vesker. Dette er bare noe av det husflidsdamene kommer til å vise frem når Kopervik kulturhus arrangerer åpent hus i morgen.

– Vi har holdt på i 12 år. Vi har vært med flere ganger når de arrangerer åpent hus, men denne gangen har vi hele galleriet for oss selv. Det blir spennende, så vi håper inderlig at det kommer masse folk innom, forteller Angunn Johannessen.

Sosialt
Damene er fra Vea og Kopervik og møtes to ganger i uken.

– Vi har det utrolig kjekt sammen. Det finnes ingen uoverensstemmelser blant oss. Vi gjør også mye sosialt sammen utenom å veve. Vi reiser på turer og drar på forestillinger. At vi får være her på huset er vi veldig takknemlige for, sier Johannessen.

Johannessen skal også stille ut malerier under åpent hus. Det er første gang hun har egen utstilling. Hun har holdt på med maling i 20 år. Det går mest i akrylmalerier, men også akvarell og figurative malerier.

– Bildene blir til litt underveis. Det er ikke alltid jeg har en formening om hvordan det skal bli. Jeg blir ofte inspirert av naturen. Jeg er veldig spent på responsen fra publikum og håper det faller i smak.

Variert program
Under åpent hus kommer også den polske kunstneren Mira som selger håndmalte egg. I tillegg blir det MiniMoro med forestillingen «Petter Storstygg treffer dansere» i samarbeid med dansere fra Kompani Haugesund.

Karmøy Bygdekvinnelag har ansvaret for åpen kafé. På Anna Eegs treffsted blir det ansiktsmaling for barn. Åpne atelier blir det også hvor Anna Kristin Ferking, Anne Beth Hagen, Harald M. Anthonsen, Line Osmundsen og Nina Stråtveit stiller ut.